[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seriema - Viquipèdia

Seriema

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Seriemes
Cariama cristata
Cariama cristata
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Aves
Ordre: Gruiformes
Família: Cariamidae
Bonaparte, 1853
Gènere i espècies

Cariama cristata
Chunga burmeisteri

Les seriemes són una família petita i antiga d'aus tropicals sudamericans, dins la família Cariamidae, relacionats amb les famílies Otididae i Rallidae.

Es tracta d'aus terrestres que corren més ràpid del que volen (tot i que poden volar distàncies curtes). Tenen cames, cues i colls llargs, però ales curtes, cosa que reflecteix el seu estil de vida. Són aus marronoses amb becs curts i crestes erèctils, que es troben en zones herboses i seques.

Mengen insectes, serps i llangardaixos. Hi ha dues espècies.

  • Seriema de potes vermelles (Cariama cristata). La zona on habita s'estén de l'est del Brasil a l'Argentina central. Construeix nius al terra i pon dos ous.
  • Seriema de potes negres (Chunga burmeisteri). Viu al nord-est d'Argentina i al Paraguai. Construeix nius als arbres i també pon dos ous.

Es creu que les dues espècies vivents de seriema són les espècies vivents més properes a un grup de gegantesques "aus del terror" carnívores, els forusràcids, que es coneixen gràcies a fòssils trobats a Amèrica del Nord i del Sud. Altres grups relacionats, com els idiornítids o batornítids, formaven part de la fauna del Paleogen a Amèrica del Nord i Europa, i possiblement a altres lloc. Tanmateix, el registre fòssil de les seriemes en si no és gaire bo, i fins ara només se n'ha descrit una espècie prehistòrica (Chunga incerta).

Les seriemes tenen una segona urpa extensible que poden alçar del terra. Malgrat que s'assembli a l'urpa del Velociraptor i altres deinonicosaures, no és prou curvada com per ser una autèntica arma.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Seriema