[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Velociraptor - Viquipèdia

Velociraptor

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Velociraptor
Registre fòssil: Cretaci tardà

Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Sauropsida
Superordre: Dinosauria*
Ordre: Saurischia
Subordre: Theropoda
Infraordre: Coelurosauria
Família: Dromaeosauridae
Subfamília: Velociraptorinae
Gènere: Velociraptor
Espècie: V. mongoliensis
Nom binomial
Velociraptor mongoliensis
Osborn, 1924

El velociraptor fou un dinosaure teròpode que visqué en els deserts de Mongòlia i a Xina a finals del Cretaci, fa entre 73 i 65 milions d'anys. Mesuraven aproximadament 1.8 m de longitud i pesava uns 15 kg.

El velociraptor, fou un carnívor feroç, petit i ràpid. Estava dotat d'una terrible "urpa" a cada pota, així com de moltes dents agudes en les seves primes mandíbules.

El velociraptor estava capacitat per córrer a gran velocitat i realitzar moviments molt àgils. El seu cos era molt lleuger i compacte. Tenia unes potes llargues, uns braços llargs i prims, i el seu coll estava doblegat en forma de "S". La cua era rígida, amb una multitut de varetes òssies primes constituïdes per prolongacions especials de cada un dels seus ossos. Aquesta cua tan rígida es feia servir de la mateixa forma com els "funambulistes" utilitzen les barres per mantenir-se en equilibri. Formava un contrapes i estabilitzava el reste del cos, per aixó es podia girar tant ràpidament quan estava caçant a la seva presa.

[edita] Cladograma

Velociraptorinae

Tsaagan


sense nom

Deinonychus



Velociraptor





Aquest article sobre dinosaures és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.



Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies