[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mondúver - Viquipèdia

Mondúver

De Viquipèdia

Mondúver
Altitud: 841 m
Coordenades: 39° 00′ 31″ N 00° 15′ 58″ OCoordenades: 39° 00′ 31″ N 00° 15′ 58″ O
Situació: La Safor (País Valencià)
Serralada: Massís del Mondúver
Material de formació: {{{Material}}}
Primera ascensió: {{{Primera ascensió}}}
Ruta normal: Des de Xeresa, pel PR-V 153.
Muntanya - Muntanyes del món - Alpinistes

El Mondúver (que no Montdúver) és un massís muntanyós situat a la comarca de la Safor, a 841 metres d'altura. El cim pertany al terme de Gandia, tot i que els termes municipals de Barx i Xeresa ocupen gran part de la muntanya. Es pot pujar a la cima per un camí recentment asfaltat que parteix de la Drova. Des de dalt, es pot gaudir de magnífiques vistes, arribant a veure's el cap de Sant Antoni, la ciutat de València i, fins i tot, si el dia presenta una bona visibilitat, l'illa d'Eivissa. En el seu cim es troba un centre emissor de ràdio i televisió que dóna cobertura a les comarques de la Safor, la Marina Alta, la Costera, la Ribera Alta i la Ribera Baixa.

Actua com a nuc muntanyós on conflueixen els sistemes ibèric i bètic. Interferència d'ambdues direccions (NO-SE i SO-NE) que es fa més evident a la part occidental on es visible la gran falla sub-valenciana.

Es tracta d'un massís cretàcic on destaques les potents formes càrstiques com els poljes de la Drova, de Barx i les Foies; les coves del Parpalló i de les Mallaetes. També gran quantitat de dolines i profundes simes per on es filtren les aigües que després brollaran en forma de surgències als peus del Mondúver, com la Font de Simat on naix el riu Vaca que rega tota la Valldigna

Va sofrir un greu incendi en la primavera del 2006, i actualment està en procés de reforestació.

Al Tirant lo Blanc ja apareixen personatges com el Marqués del Mondúver.

[edita] Vegeu també