[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Martí Guixé - Viquipèdia

Martí Guixé

De Viquipèdia

Martí Guixé ( Navàs, Bages 1964 ) és un dissenyador gastronòmic català.

[edita] Biografia

Va néixer el 1964 a la població de Navàs, situada a la comarca del Bages. Interessat en el disseny des de ben jove va traslladar-se a Barcelona, on va estudiar disseny industrial i interiorisme a l'Escola Tècnica Superior de Disseny Elisava, on es va graduar el 1985.

[edita] Carrera artística

L'any 1994, després d'una temporada treballant a cavall entre Seül (Corea del Sud) i Berlín (Alemanya) com a dissenyador industrial, va tenir la idea de barrejar dos conceptes tant distanciats com són el disseny i la gastronomia. A partir d'aquell moment s'ha caracteritzat per realitzar creacions comestibles com bolígrafs de regalèsia o cubs decoratius de garrofa, així com la introducció del disseny en l'àmbit dels utensilis de cuina.

Al llarg de la seva carrera ha exposat en els millors museus d'art contemporani del món, destacant el MACBA de Barcelona, el Centre Pompidou de París o el MoMA de Nova York.

L'any 2007 fou guardonat amb el Premi Nacional de Disseny, concedit per la Generalitat de Catalunya, per les exposicions que va fer l'any 2006 a Alemanya, Catalunya, Itàlia, Japó i “pel conjunt de la seva obra, que es caracteritza per la recerca de nous sistemes de productes, la introducció del disseny en els àmbits del menjar i la presentació a través de la performance.

[edita] Enllaços externs