[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marianna d'Espanya - Viquipèdia

Marianna d'Espanya

De Viquipèdia

La infanta Marianna d'Espanya, emperadriu romanogermànica printada per Diego Velázquez.
La infanta Marianna d'Espanya, emperadriu romanogermànica printada per Diego Velázquez.

Marianna d'Espanya, emperadriu romanogermànica (Monestir de l'Escorial 1606 - Viena 1646). Infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic, enllaçant una vegada més la Casa d'Àustria d'Espanya i de l'Imperi.

Nascuda al Monestir de l'Escorial el dia 18 d'agost de l'any 1606 essent filla del rei Felip III d'Espanya i de l'arxiduquessa Margarida d'Àustria. Marianna era néta per via paterna del rei Felip II d'Espanya i de l'arxiduquessa Anna d'Àustria i per via materna de l'arxiduc Carles II d'Àustria i de la princesa Maria Anna de Baviera.

A la dècada de l'any 1620 es parlà intensament de la possibilitat d'un casament entre la infanta Marianna i el príncep de Gal·les, que amb el temps seria el rei Carles I d'Anglaterra. El matrimoni es frustrà per les pressions del Papat que no veia amb bons ulls el casament d'una infanta espanyola amb l'hereu d'una Corona protestant. Davant la negativa, Carles I d'Anglaterra es casà amb la princesa Enriqueta de França.

El 20 de febrer de l'any 1631 es casà amb l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic, fill de l'emperador Ferran II, emperador romanogermànic i de la princesa Maria Anna de Baviera. La parella tingué sis fills:

  • SM el rei Ferran IV d'Hongria, nat el 1633 a Viena i mort el 1654 a la capital austríaca.
  • SAIR l'arxiduc Felip August d'Àustria, nat el 1636 a Viena i mort el 1639 a la mateixa ciutat.
  • SAIR l'arxiduc Maximilià Tomàs d'Àustria, nat el 1637 i mort el 1639 a Viena.
  • SAIR l'arxiduquessa Maria d'Àustria, nada a Viena el 1746 i morta pocs dies després.

Marianna morí el 1646 com a conseqüència de les dolències creades arran del seu últim part, el de l'arxiduquessa Maria que també morí.