[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margarida d'Espanya (emperadriu romanogermànica) - Viquipèdia

Margarida d'Espanya (emperadriu romanogermànica)

De Viquipèdia

La infanta Margarida d'Espanya, emperadriu romanogermànica, vestida de dol arran de la mort del seu pare l'any 1665.
La infanta Margarida d'Espanya, emperadriu romanogermànica, vestida de dol arran de la mort del seu pare l'any 1665.

Margarida d'Espanya, emperadriu romanogermànica (Madrid 1651 - Viena 1673). Infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb l'emperador Leopold I, emperador romanogermànic.

Nascuda a Madrid el dia 12 de juliol de l'any 1651 sent filla del rei Felip IV d'Espanya i de l'arxiduquessa Marianna d'Àustria. La infanta espanyola era néta per línia paterna del rei Felip III d'Espanya i de l'arxiduquessa Margarida d'Àustria i per via materna de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i la infanta Marianna d'Espanya.

L'any 1665, any de la mort del seu pare, contragué matrimoni amb l'emperador Leopold I, emperador romanogermànic, fill de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i de la infanta Marianna d'Espanya. La parella tingué quatre fills:

  • SAIR l'arxiduc Ferran d'Àustria, nat el 1666 a Viena i mort el 1668.
  • SAIR l'arxiduc Joan Leopold d'Àustria, nat el 1670 a Viena.
  • SAIR l'arxiduquessa Maria d'Àustria, nada el 1672 a Viena.

Malgrat que Margarida fou casada quan tan sols tenia catorze anys, la infanta espanyola aconseguí formar al costat de l'emperador Leopold I, emperador romanogermànic un matrimoni feliç amb interessos i gustos semblants entre els quals l'art, i en especial la pintura, hi tenien un espais preponderant.

Margarida Teresa morí a l'edat de 22 anys a Viena. El seu marit es tornà a casar, aquesta vegada amb la princesa Elionor del Palatinat-Neuburg, cunyada del rei Carles II d'Espanya, germà de Margarida.