[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maestrat - Viquipèdia

Maestrat

De Viquipèdia

Localització del que tradicionalment s'ha entès com a Maestrat al País Valencià.
Localització del que tradicionalment s'ha entès com a Maestrat al País Valencià.
Dominis dels castells del Maestrat històric
Dominis dels castells del Maestrat històric

El Maestrat, també anomenat Maestrat vell és una comarca natural situada al nord de la província de Castelló, a l'est de la de Terol. Deixa al nord la comarca dels Ports de Morella, la Tinença de Benifassà i Catalunya; deixa al sud les tinences de Mirabet i l'Alcalatén.

El seu nom deriva de maestre, 'mestre', per haver estat sota la jurisdicció de les ordes militars del Temple, l'Hospital i Montesa.

El Maestrat vell es pot subdividir en dues comarques ben diferenciades: l'Alt i el Baix Maestrat, noms que han estat presos avui dia per designar dos de les Demarcacions Territorials Homologades de segon grau, per quatre de les quals s'estén: l'Alcalatén, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat i la Plana Alta.

[edita] Vegeu també


Aquest article sobre el País Valencià és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint l'article i millorant-hi la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.