[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kwashiorkor - Viquipèdia

Kwashiorkor

De Viquipèdia

Kwashiorkor
Classificació i recursos externs
El pacients amb kwashiorkor pateixen signes com cabell molt fi, edema, creixement inadequat i pèrdua de pes. L'estomatitis del nen de la figura es deu a la deficiència de vitamina B.
ICD-10 E40., E42.
ICD-9 260
DiseasesDB 7211
MeSH D007732
Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC

El kwashiorkor és una malaltia dels infants deguda a l'absència de nutrients, com les proteïnes en la dieta. El nom de kwashiorkor deriva d'una de les llengües kwa de la costa de Ghana i significa "aquell que és desplaçat" referint-se a la situació dels nens més grans que han estat alletats i que abandonen la lactància una vegada que ha nascut un nou germà. Quan un nen neix, rep certs aminoàcids vitals per al creixement procedent de la llet materna. Quan el nen és desmamat, si la dieta que reemplaça a la llet té un alt contingut en fècula i carbohidrats, i és deficient en proteïnes, com és comuna en diferents parts del món on el principal component de la dieta consisteix en midons vegetals, o on la fam fa estralls, els nens poden desenvolupar kwashiorkor.

[edita] Símptomes

Els símptomes del kwashiorkor inclouen abdomen bombat, coloració vermellosa del cabell i despigmentació de la pell. L'abdomen bombat és a causa d'ascites o retenció de líquids en la cavitat abdominal per absència de proteïnes en la sang, afavoreix el flux d'aigua cap al abdomen. Generalment, la malaltia pot ser tractada afegint al menjar aliments energètics i proteïnes, no obstant això la mortalitat pot ser tan alta com del 60% i pot haver-hi seqüeles a llarg termini com nens amb talla curta, i en casos severs, desenvolupament de retard mental.

[edita] Causes

Existeixen diverses explicacions per al desenvolupament del kwashiorkor que no deixen de ser controvertides[1]. S'accepta que la deficiència de proteïnes, en combinació amb la falta d'energia i micronutrients en la dieta, és molt important però no són els factors més importants. El trastorn és molt semblat a la deficiència de nutrients indispensables com el ferro, l'àcid fòlic, el iode, el seleni, la vitamina C, especialment quan es combinen amb l'absència d'antioxidants, com el glutatió, albúmina, vitamina I i àcids grassos poliinsaturats. La deficiència de nutrients i antioxidants exposen a l'estrès i a la major susceptibilitat de patir infeccions.

[edita] Referències

  1. Krawinkel M. (2003) Kwashiorkor is still not fully understood. Bull World Health Organ, vol.81, no.12, p.910-911.