[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Infecció - Viquipèdia

Infecció

De Viquipèdia

Engranatges
Article inacabat!
Un (o més d'un) viquipedista treballa en l'edició de la present entrada, per la qual cosa és possible que trobeu defectes de contingut o de forma: a fi de coordinar la redacció, contacteu amb els col·laboradors més recents amb un missatge a la pàgina de discussió de l'article en qüestió abans de realitzar modificacions o substitucions importants.

El seu ús és temporal mentre l'usuari estigui editant l'article. No us oblideu de treure l'avís un cop estigui acabat, o bé es podrà treure després d'uns dies d'inactivitat.

[edita] Infecció

S'anomena infecció a la colonització d'un organisme hoste (vegetal,animal, ...) per espècies exteriors(virus,bacteris, ...) que són perjudicals pel funcionament normal i supervivència de l'hoste, per la qual cosa se'l qualifica de microorganisme patogen.

[edita] Carecterístiques

La immensa majoria d'organismes pluricel•lulars són colonitzats en qualque grau per espècies exteriors. D'aquestes habiten en una relació simbiótica o sense consequències per l'hoste. Un exemple són les espècies de bacteris"anaerobias" que colonitzen el colon dels mamífers. Un altre exemple són les diferents epècies "deestafilococos" existents en la pell dels humans.

L'efecte d'una lluita en la qual l'organisme infectant intenta utilitzar els recursos de l'hoste per multiplicaar-se a costa d'ell mateix s'anomena infecció activa. Freqüentment l'estat de l'infecció és simplement qüestió de les circumstàncis. En les condicions adequades, quasi tot l'organisme pot tornar-se patogen i quasi cap organisme si està present en petites quantitas i en àrea ben protegida pel sistema immunede l'hoste, pot finalitzar una infecció comprometedora.

Les variables que s'envolten en la producció en un hoste al qual se li ha inculat un patogen i el resultat final són:

  1. La ruta de l'entrada del patogen i l'accés a les zones de l'hoste que guanya el patogen.
  2. La virulència intrínseca de l'organisme particular.
  3. La quantitat o càrrega de microorganisme inicialment inoculta.
  4. L'estat immune de l'hoste que està sent colonitzat.