[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Maria Font i Rius - Viquipèdia

Josep Maria Font i Rius

De Viquipèdia

Josep Maria Font i Rius (Barcelona 1915) és un jurista i historiador del dret català. El 1945 fou catedràtic de la universitat de La Laguna (Canàries), i més tard de les de Múrcia, de València i el 954 de Barcelona, on fou degà de la facultat de dret del 1958 al 1965.

És doctor honoris causa de les universitats de Montpeller i de Bordeus; des del 1960 és membre de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelonai de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, i des del 1970 de l'Institut d'Estudis Catalans. Ha recopilat i elaborat estudis sobre els problemes jurídics de la conquesta cristiana i dels orígens dels municipis catalans. També forma part de l'equip director de la continuació de l'obra inacabada de Ramon d'Abadal, Catalunya carolíngia.

Des del 1976 és un dels representants de Catalunya en la Comissió Permanent dels Congressos d'Història de la Corona d'Aragó. El 1985 es jubilà com a catedràtic de dret de la Universitat de Barcelona. El 1984 li fou atorgat el Premio Nacional de Historia, el 1987 la Creu de Sant Jordi i posteriormente ha rebut la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona i el Premi Fundació Catalana per a la Recerca.

[edita] Obres

  • Orígenes del régimen municipal de Cataluña (1944)
  • Cartas de población y franquicia de Cataluña (1969)
  • El procés de formació de "Les Costumes" de Tortosa (1973)
  • Jaume I i la municipalitat de Barcelona (1977)
  • El antiguo derecho local de la ciudad de Balaguer (1982)