[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Isabel Tocino Biscarolasaga - Viquipèdia

Isabel Tocino Biscarolasaga

De Viquipèdia


Isabel Tocino
Ministra de Medi Ambient
Al càrrec
6 de maig de 1996 – 27 d'abril de 2000
Precedida per Josep Borrell Fontelles
Succeïda per Jaume Matas Palou
Naixement 9 de març de 1949
Santander (Cantàbria)
Partit polític AP / PP
Professió advocada

Isabel Tocino Biscarolasaga ( Santander, Cantàbria 1949 ) és una política i professor universitària espanyola, que fou Ministra de Medi Ambient en el primer govern de José María Aznar.

[edita] Biografia

Va néixer el 9 de març de 1949 a la ciutat de Santander. Va estudiar dret a la Universitat Complutense de Madrid, en la qual va impartir classes de dret civil.

Membre de l'Opus Dei, el 1985 fou escollida presidenta de l'Associació de Dones Conservadores.

[edita] Activitat política

Membre d'Aliança Popular, secretària de l'àrea de condició femenina del partit, arribà a ser vicepresidenta d'aquest partit a mitjans de la dècada del 1980. En les eleccions generals de 1986 fou escollida diputada al Congrés de Diputats per la circumscripció de Madrid, sent novament escollida diputada en les eleccions de 1989 per la circumscripció de Cantàbria ja pel Partit Popular, i per la circumscripció de Toledo en les eleccions de 1993, 1996 i 2000.

Amb la victòria del Partit Popular en les eleccions generals de 1996 José María Aznar creà el Ministeri de Medi Ambient a partir de competències pròpis de medi ambient que en aquell moment estaven sota la responsabilitat del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient, i sent Isabel Tocino nomenada ministra responsable d'aquesta àrea.

[edita] Enllaços externs


Precedida per:
Josep Borrell Fontelles
com a Ministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient
Ministra de Medi Ambient
19962000
Succeïda per:
Celia Villalobos Talero