[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Homo ergaster - Viquipèdia

Homo ergaster

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Homo ergaster
Registre fòssil: Plistocè

Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Primates
Família: Hominidae
Tribu: Hominini
Gènere: 'Homo'
Espècie: ''H. ergaster''
Nom binomial
Homo ergaster
Groves & Mazak, 1975

L' Homo ergaster és una espècie d'homínid extingida que va viure fa entre 1,7 i 1,5 milions d'anys (les dates varien segons els autors, mètodes de datació, etc). Per algunes autoritats és considerat com a variant de l'Homo erectus. L' H. erectus com a espècie diferenciada d' H. ergaster hauria viscut fa entre 1,7 milions d'anys i 300 mil anys.

El nom de l'espècie prové del grec ergaster, que significa "Treballador". Aquest nom fou elegit després del descobriment de diverses eines com una destral de mà i un tallant a la vora de l'esquelet de H. ergaster.

Les diferències entre Homo ergaster i H. erectus serien:

  • H. ergaster apareix a l'Àfrica, des d'on es va estendre fins a l'Orient Mitjà, mentre que H. erectus es troba a l'est d'Àsia (sempre limitat a la franja tropical). L' Ergaster és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà.
  • Anatòmicament, H. ergaster presenta una cúpula cranial més alta i una estructura facial i corporal més fina que H. erectus.
  • H. ergaster se sol associar amb dates anteriors.

L'opinió més generalitzada és que H. ergaster, i no H. erectus, és l'ancestre de l'home actual, via l' Homo antecessor (l'"Home d'Atapuerca"), que fora l'ancestre comú de l'home de Neanderthal Homo neanderthalensis i de l'home actual Homo sapiens.

[edita] Vegeu també

Evolució humana
Sahelanthropus tchadensisOrrorin tugenensis
Ardipitecs : A. kadabbaA. ramidus
Australopitecs i Parantrops : A. afarensisA. africanusA. anamensisA. bahrelghazaliA. garhiP. aethiopicusP. boiseiP. robustus
Kenyanthropus platyops
Homo : H. antecessorH. habilis • H. rudolfensis • H. rhodesiensisH. georgicusH. cepranensis • H. erectusH. ergasterH. heidelbergensisH. neanderthalensisH. floresiensisH. sapiens


Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies