[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ardipithecus ramidus - Viquipèdia

Ardipithecus ramidus

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Ardipithecus
Registre fòssil: Pliocè

Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Primats
Família: Hominidae
Subfamília: Homininae
Tribu: Hominini
Gènere: Ardipithecus
Espècie: Ardipithecus ramidus'

Ardipithecus ramidus (anomenat primer pel seu descobridor com Australopithecus ramidus) és una de les dues espècies fins ara identificades del gènere Ardipithecus.

Les seves restes fòssils, trobades al jaciment d'Aramis a la vall del riu Awash al país dels Afar a Etiòpia, han estat datades en 4,4 milions d'anys.

Les restes inclouen part d'una mandíbula, fragments de crani i diversos ossos dels braços. L'esmalt dels queixals és molt prim, cosa que sembla indicar que els seus aliments eren similars als dels ximpanzés actuals (fruites, fulles i vegetals tous) i que vivien en una selva humida.

No s'han trobat ni la pelvis ni ossos d'extremitats inferiors que puguin demostrar que eren bípedes, però no es descarta que ho fossin.

Evolució humana
Sahelanthropus tchadensisOrrorin tugenensis
Ardipitecs : A. kadabbaA. ramidus
Australopitecs i Parantrops : A. afarensisA. africanusA. anamensisA. bahrelghazaliA. garhiP. aethiopicusP. boiseiP. robustus
Kenyanthropus platyops
Homo : H. antecessorH. habilis • H. rudolfensis • H. rhodesiensisH. georgicusH. cepranensis • H. erectusH. ergasterH. heidelbergensisH. neanderthalensisH. floresiensisH. sapiens