Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Australopitec - Viquip??dia

Australopitec

De Viquip??dia

Viquip??dia:Com entendre les taules taxon??miques
Com entendre les taules taxon??miques
Australopitecs
Registre f??ssil: Plioc??
Australopithecus africanus
Classificaci?? cient??fica
Regne: Animalia
F??lum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Primates
Fam??lia: Hominidae
Subfam??lia: Homininae
Tribu: Hominini
Subtribu: Hominina
G??nere: ''Australopithecus''
R.A. Dart, 1925
Esp??cies

???A. afarensis ("Lucy")
???A. africanus
???A. anamensis
???A. bahrelghazali
???A. garhi
Abans Australopithecus,
ara Paranthropus
???P. aethiopicus
???P. robustus
???P. boisei

Els australopitecs (Australopithecus) s??n els primers hom??nids que apareixen. ??s un subg??nere dels hom??nids, probablement de la tribu biol??gica Australopithecini, per?? no es poden classificar estrictament dintre del g??nere Homo.

El m??s antic ??s el Txadantrop; despr??s els trobats a l'??frica Oriental, l'Australopithecus boisei (A. boisei) m??s conegut per Zinjantrop a Kenya, i l' Australopithecus ramidus i l' Australopithecus afarensis a Eti??pia (l'??nic exemplar trobat a Harar en territori de l'??tnia ??far, va ser batejat com a Lucy); A l'??frica del sud es va trobar l' Australopithecus africanus i l' Australopithecus robustus abans anomenat Parantropus.

L'australopitec era omn??vor i vivia a planes i pujols amb roques abundoses, i la vora de l'aigua. Els primers Australopitecs eren molt semblants a certes esp??cies de mones, i nom??s mesuraven un metre; Lucy pujava pels arbres amb habilitat per?? ja no era estrictament una mona. Inicialment es va pensar que eren can??bals, per?? ara es creu que en realitat van ser v??ctimes d'una subesp??cie derivada d'ells mateixos per?? m??s evolucionada, que va exercir l'hegemonia i va ca??ar l'Australopitec antic per alimentar-se.

Aquests hom??nids eren de complexi?? d??bil i de petita estatura (menys de 1,5 metres) amb mans llargues i fines. La volta craniana estava deprimida en exc??s i presentava una acusada constricci?? post orbital; la seva cara s'avan??ava a manera de musell, amb una mand??bula robusta i un ment?? fugisser, que en conjunt els feia m??s semblants als simis que a l'home. La seva capacitat craniana era inferior als 600 cc. (en els goril??les oscil??la entre 340 i 750 cc i en els ximpanz??s entre 300 i 500 cc), encara que en relaci?? a la seva estatura els Australopitecs presentaven una capacitat craniana superior a la dels ximpanz??s. Hi havia altres coses que els distingien: el rostre no sobresurt tant, es percep menys el rodet supra orbital; l'occipital posseeix una morfologia hominoide; els incisius estan implantats verticalment; el primer molar de llet presenta aspecte similar a l'hum??; els canins s??n petits; en general la dentadura t?? bastant de similitud amb la humana sense ser id??ntica.

Un punt important per distingir-los dels antropoides ??s que caminaven al??ats, encara que no tant com els homes m??s evolucionats, per?? havien prescindit totalment de les seves extremitats anteriors per despla??ar-se, tal i com es dedueix dels ossos de les extremitats, de la posici?? avan??ada de l'orifici occidental a la cara inferior del crani i de la morfologia de la pelvis; l'os il??ac, baix i ample, mostra una forma similar a la de l'home modern i difereix clarament del dels antropoides.

Evoluci?? humana
Sahelanthropus tchadensis ??? Orrorin tugenensis
Ardipitecs : A. kadabba ??? A. ramidus
Australopitecs i Parantrops : A. afarensis ??? A. africanus ??? A. anamensis ??? A. bahrelghazali ??? A. garhi ??? P. aethiopicus ??? P. boisei ??? P. robustus
Kenyanthropus platyops
Homo : H. antecessor ??? H. habilis ??? H. rudolfensis ??? H. rhodesiensis ??? H. georgicus ??? H. cepranensis ??? H. erectus ??? H. ergaster ??? H. heidelbergensis ??? H. neanderthalensis ??? H. floresiensis ??? H. sapiens