[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fnac - Viquipèdia

Fnac

De Viquipèdia

L'Fnac és una companyia francesa dedicada a la venda de productes electrònics i culturals.

El seu nom és un acrònim; originàriament de Fédération Nationale dAchats pour Cadres (Federació Nacional de Compres per Directius), actualment Fédération Nationale dAChats (Federació Nacional de Compres).

Va ser fundada el 1954 per André Essel (nat el 1918) i Max Théret, dos antics militants trotskistes.Actualment pertany al grup Pinault Printemps Redoute, creat per François Pinault el 1963, al que s'ajuntà després de ser-ne comprada el 1996 (parcialment el 1994).

Al començament només venia material cinematogràfic i fotogràfic, però actualment el seu rang de productes inclou també llibres, CDs, DVDs, maquinari i programari.

Tendeix a situar-se en centres comercials, on orgnanitza actes culturals i exposicions. Se l'acusa, com altres grans cadenes de distribució, d'erosionar el comerç local. Tanmateix, la publicitat de la companyia fa èmfasi en una política de preus competitiva i un bon coneixement dels productes venuts dels seus treballadors. Tots dos aspectes són discutits.

Disposa de 67 botigues a França, 8 a Espanya 6 a Bèlgica, 10 a Portugal, 5 al Brasil, 5 a Itàlia, 4 a Suïssa i 2 a Taiwan. Als Països Catalans hi té un total de 6 botigues: una a Perpinyà, 3 a Barcelona, una a València i una Alacant.

[edita] Enllaços externs