[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Taiwan - Viquipèdia

Taiwan

De Viquipèdia

Coordenades: 23° 46′ N″ 121 0° E′ {{{7}}}″ {{{8}}}

Imatge de satèl·lit de l'illa
Imatge de satèl·lit de l'illa
Per a l'estat localitzat en aquesta illa, vegeu: República de la Xina.

Taiwan (en xinès 台灣), tradicionalment coneguda amb el nom portuguès de Formosa, és una illa situada davant la costa de la Xina, de la qual està separada per l'estret de Taiwan. Al nord se situa el mar de la Xina Oriental, i al sud el mar de la Xina Meridional, mentre que la costa oriental de l'illa està banyada per l'oceà Pacífic. Té una extensió de 35.801 km² i una població de vora 23 milions d'habitants. La ciutat principal és Taipei.

Des de 1949 l'illa està sota el règim polític de la República de la Xina, estat que governava tota la Xina fins a la fi de la guerra civil xinesa entre el Guomindang i el Partit Comunista de la Xina, quan els segons es feren amb el control del territori continental i proclamaren la República Popular de la Xina.

Àsia Aquest article sobre Àsia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant-ne la qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.