[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Enric VIII d'Anglaterra - Viquipèdia

Enric VIII d'Anglaterra

De Viquipèdia

Enric VIII Rei d'Anglaterra i Irlandaper Hans Holbein el Jove
Enric VIII
Rei d'Anglaterra i Irlanda
per Hans Holbein el Jove

Enric VIII d'Anglaterra (1491-1547) fou rei d'Anglaterra. És famós per haver-se casat sis vegades i per haver fet executar dues de les seves dones. Per ordre cronològic, les seves sis dones foren:

Fou pare dels reis d'Anglaterra Eduard VI, Maria I i Elisabet I.

Es va separar de l'Església de Roma en negar-li el papa Climent VII -el qual l'excomunicà- l'anul·lació del seu matrimoni amb Caterina d'Aragó. Aquesta ruptura es va consumar quan el 1534 es va promulgar l'Acta de Supremacia, que va convertir el sobirà en la màxima autoritat de l'Església anglicana. Entre el 1536 i el 1539 va estipular la dissolució de les ordres religioses i el pas dels seus béns a la corona.

Va annexar legalment Gal·les (que pertanyia a Anglaterra des de molt abans però s'administrava com un regne separat) amb diferents Actes entre 1535 i 1542, abolint les institucions galeses i prohibint l'ús de la llengua gal·lesa en actes oficials, i introduint a Gal·les la llengua, lleis i institucions angleses.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.