[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El camí - Viquipèdia

El camí

De Viquipèdia

Important: Aquesta pàgina és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista. Fins a la desaparició d'aquest advertiment, el seu contingut no ha de ser considerat objectiu. Vegeu la pàgina de discussió per a una major informació.
"El Camí" passa pels Països Catalans
"El Camí" passa pels Països Catalans
Una sortida del grup a la Marina Alta.
Una sortida del grup a la Marina Alta.

El Camí és un itinerari senyalitzat pels Països Catalans per fomentar la cohesió nacional de totes les terres de parla catalana. Sota el lema conèixer aquesta terra per estimar-la es convida a tothom a caminar pel nostre país. Aquest projecte és apartidista i que té a tot el país i a tota la seva gent com a protagonistes i beneficiaris, a més dels visitants d'altres països.

Taula de continguts

[edita] L'itinerari

El recorregut concret de cada país i comarca, és definit per les persones i institucions del propi territori de manera consensuada.

Criteris per definir l’itinerari:

  1. Caps de comarca i nuclis de població
  2. Allotjaments de diferents estils i preus. Punts d’informació permanents. Centres espirituals.
  3. Patrimoni arquitectònic i cultural. Danses i músiques locals, etnologia, museus. Trets locals de la llengua catalana. Gastronomia i productes artesans autòctons.
  4. Fets històrics. Personatges locals.
  5. Fauna, flora, geologia, arqueologia.
  6. Casals populars, iniciatives i moviments d’innovació social existents: defensa del territori, per la pau, cooperatives de consumidors, comerç just, noves comunitats compromeses socialment, experiències de democràcia participativa, etc.

La duració aproximada de tot el camí és de 180 dies.

[edita] Trams senyalitzats

Trams senyalitzats 2008:

Trams en procés de senyalitzar:

[edita] La marca

La marca del camí assenyala tota la ruta
La marca del camí assenyala tota la ruta

La marca del CAMÍ està inspirada en l’escut de la Generalitat Valenciana, en l’escut que apareix en monuments històrics presents a tots els països (com per exemple als murs de Dalt Vila d’Eivissa) i en el símbol tradicional i oficial de tots els territoris de parla catalana.

[edita] La Guia

El projecte de documentar el camí en una guia ja està en marxa. Inclourà establiments hotelers i de restauració qui es comprometen a oferir un servei de qualitat i en català. Aquesta guia "social, cultural i natural" es publicarà en forma física i digital, amb un volum per cada tram. Al dos de juliol es presentarà la guia del tram del Montseny al Palau Robert de Barcelona.

[edita] La gent del camí

Gràcies als socis, els padrins, els voluntaris, a les administracions públiques etc s'està finançant el camí, obrint les rutes i preparant les guies. La seu nacional del camí està situada a la vila de Cardedeu al Vallès Oriental. Hi ha també seus a Barcelona, Xàbia (Marina), Tremp (Pirineu Occidental), Sant Joan de les Abadesses (Prepirineu), Sa Pobla (Mallorca).

[edita] Enllaços externs