[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bonifacio - Viquipèdia

Bonifacio

De Viquipèdia

Bonifacio
Localització
Bonifacio (Còrsega)
Bonifacio
Bonifacio
Localització de Bonifacio a Còrsega
Estat
• Regió
• Departament
• Districte
• Cantó
França França
Còrsega
Còrsega del Sud
Districte de Sartène
Bonifacio
Superfície 138,36 km²
Altitud 70 m
Població (1999)
  • Densitat
2.658 hab.
19,21 hab/km²
Coordenades 41°23′N 9°09′E / 41.39, 9.15(i) 41°23′N 9°09′E / 41.39, 9.15
Codi postal 20169
Codi INSEE 2A041

Bonifacio (en cors Bunifaziu) és una ciutat de Còrsega. Està situada al sud de l'illa, separada de Sardenya per l'estret de Bonifacio, i és la comuna francesa metropolitana més meridional.

La ciutat va ser fundada per Bonifaci, marquès de Toscana, però va estar lligada a la república de Gènova. El dialecte que es parla és ligur i no toscà com el cors.

La part antiga de la ciutat (la Haute Ville) és una ciutadella situada a l'extrem d'una península sobre uns penya-segats calcaris.

Vista de Bonifacio
Vista de Bonifacio

L'escala del rei d'Aragó (les Escaliers du Roy d'Aragon) és una escala tallada en una falla natural del penya-segat que baixa en picat 65 m des de la ciutadella fins a una gruta inaccessible prop del mar. Està formada per 187 esglaons amb un pendent de 45º. La llegenda explica que l'escala va ser construïda en una nit pel rei d'Aragó que assetjava la ciutat. El més probable es que fos construïda pels mateixos habitants durant el setge per accedir a un pou d'aigua potable. Va ser el 1420 que Alfons el Magnànim va enviar una flota que va partir dels Alfacs (Sant Carles de la Ràpita). Desprès de pacificar l'Alguer va conquerir Còrsega, excepte la ciutadella de Bonifacio.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Bonifacio