[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Batalla de Cinoscèfals - Viquipèdia

Batalla de Cinoscèfals

De Viquipèdia

La Batalla de Cinoscèfals de 197 aC fou una de les batalles de la Segona Guerra Macedònica.

[edita] Antecedents

Filip V de Macedònia havia donat a Esparta el control sobre Argos, una important ciutat a la costa egea del Peloponès, amb la condició que desertés de la coalició amb la República de Roma i s'unís a l'aliança macedònica. Quan la guerra es va tornar contra el Regne de Macedònia, Esparta es va reincorporar a la coalició romana i va enviar 600 mercenaris cretencs que reforçaren l'exèrcit romà.

[edita] La batalla

A la primavera del 197 aC Luci Quinti Flaminí va deixar el campament i va iniciar la segona campanya ajudat pels auxiliars aqueus i etolis, avançant amb Phthiotis i Filip al front del seu exèrcit, li va sortir al pas. Un primer enfrontament menor es va produir a Feres, i fou favorable als romans. Els dos exercits es van dirigir cap a Farsàlia i Escotusa, trobant-se a Cinoscèfals on 8.000 macedonis van morir i 5.000 fets presoners i en la que Luci Quinti Flaminí va obtenir una victòria completa (només va perdre 700 homes).

[edita] Conseqüències

Tota Tessàlia es va rendir als romans i Filip V de Macedònia va demanar la pau. Els etolis es van atribuir la principal part en la victòria.