[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avinguda de Blasco Ibáñez - Viquipèdia

Avinguda de Blasco Ibáñez

De Viquipèdia

Arbrat de l'avinguda de Blasco Ibáñez
Arbrat de l'avinguda de Blasco Ibáñez
Localització de l'avinguda
Localització de l'avinguda

L'avinguda de Blasco Ibáñez és una via urbana de València, situada entre els Jardins de Vivers i el Cabanyal. També fita amb les avingudes de Suècia, d'Aragó, de Catalunya, de Cardenal Benlloch, de Manuel Candela, el carrer de Clariano i el carrer de la Serradora.

Taula de continguts

[edita] Nom

L'avinguda pren el nom d'un escriptor i polític important de València del segle XX, Vicente Blasco Ibáñez.

[edita] Història

Darrerament l'avinguda ha sigut protagonista d'una polèmica sobre la seua extensió cap a la mar, cosa que requereix l'enderroc de part del barri marítim del Cabanyal.

[edita] Elements importants

Trànsit a l'avinguda de Blasco Ibáñez
Trànsit a l'avinguda de Blasco Ibáñez
Rectorat de la Universitat de València.
Rectorat de la Universitat de València.
Una de les facultats.
Una de les facultats.

A hores d'ara l'avinguda té una llargada de 3 km amb quatre places giratòries. Als dos costats hi ha un carril bici adossat i dividint els dos sentits de trànsit, amb tres carrils cada un, hi ha una sèrie de jardins lleugerament per davall del nivell de la carretera. Per fi a gran part de l'avinguda hi ha arbredes a un o dos costats d'ella.

Jardins del Real fins a l'avinguda de Suècia

Aquest tram divideix el barri d'Exposició al sud dels de Jaume Roig i Ciutat Universitària al nord. Davant del naixement de l'avinguda, hi ha una gran porta reixada que dóna accés als Jardins del Real. Al sud, hi ha la plaça de la Legió i la Clínica Quirión, amb els Jardins de Monfort directament darrere. Tot aquest tram destaca una sèrie de jardins amples i ombívols en bell mig de l'avinguda, interromputs però per carrers que comuniquen un sentit de trànsit amb l'altre. En un d'aquests jardins belluga una petita estàtua dedicada a Vicente Blasco Ibáñez.

Igualment, concentra gran part de les facultats de la Universitat de València, situats sobretot al principi de l'avinguda:

  • Facultat de Geografia i Història
  • Facultat de Traducció i Filologia
  • Facultat de Filosofia
  • Facultat de Medicina
  • Facultat de Geografia i Història
  • També hi trobem el Rectorat de la Universitat de València i l'Hospital Clínica de València.

A la vora nord de l'avinguda, hi ha una zona nocturna destacada majorment entre els universitaris que rep el nom de Woody. Al final d'aquest tram, al cantó amb el carrer de Suècia, trobem l'estació de metro de Facultats.

Suècia fins al carrer de Ramon Llull

Aquest tram divideix els barris de Mestalla i l'Amistat al sud dels de Ciutat Universitària i Sant Josep al nord. Al cantó amb l'avinguda d'Aragó, trobem el Nou Ajuntament de València. Al costat hi ha la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. A la fita amb l'avinguda de Catalunya, hi ha el conegut institut d'educació secundària El Pilar. A conseqüència de la proximitat de l'estadi de Mestalla i de les facultats, aquest tram concentra molts restaurants i bars. Just al nord de l'avinguda, en paral·lel, hi ha les places de Xúquer i d'Hondures, que concentraven als 1990s gran part de l'oferta d'oci d'aquest districte universitari. Avui en dia, és la plaça del Cedre, just al sud de l'avinguda a la fita amb Manuel Candela, que els ha pres relleu.

Ramon Llull fins al Cabanyal

Aquest tram és una zona més residencial. Al final de l'avinguda és l'Estació de Cabanyal.

[edita] Enllaços externs



Coordenades: 39° 28′ 38.2″ N 0° 21′ 32.6″ O