[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avinguda del Port (València) - Viquipèdia

Avinguda del Port (València)

De Viquipèdia

l'Avinguda del Port
l'Avinguda del Port

l'Avinguda del Port és una via urbana de València, situada entre la Plaça de Saragossa i el Port. És l'avinguda més llarga de València, i durant molt dels seu trajecte li corre paral.lel el Carrer Illes Canàries. També fita amb el Passeig de l'Albereda, l'Avinguda d'Eduard Boscà, l'Avinguda de Cardenal Benlloch, l'Avinguda de Manuel Candela, el Carrer de Menorca i el Carrer de Serradora.

Taula de continguts

[edita] Nom

L'avinguda pren el nom pel Port de València. Durant la segona república (1936-39), fou batejat Avinguda de Lenin.

[edita] Història

L'avinguda ha sigut sotmès a uns canvis importants amb ocasió de la Copa de l'Amèrica, tot canviant-hi el sentit de trànsit i adossant-hi un carril de bici.

[edita] Elements importants

És la via d'accés més important entre el centre i el port, comunicant els barris de Algirós, Aiora, Camí Fondo, La Creu del Grau, Canyamelar i El Grau.

[edita] Enllaços externs




Aquest article sobre la comarca de la Ciutat de València és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

39° 27′ 59.2″ N 0° 21′ 16.1″ OCoordenades: 39° 27′ 59.2″ N 0° 21′ 16.1″ O