[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ariobarzanes de Dascilios - Viquipèdia

Ariobarzanes de Dascilios

De Viquipèdia

Ariobarzanes (antic persa: Ariyabrdna) fou un noble persa que fou sàtrapa de Dascilios o Frígia Helespòntica

Era fill de Farnabazos II. El seu pare fou enviat a Egipte i va deixar al fill el govern de la satrapia per les seves bones relacions amb personatges d'Esparta (com Antàlcides) i Atenes.

Per raons desconegudes es va revoltar contra el rei Artaxerxes II de Pèrsia vers el 367 aC i va tenir el suport de les ciutats gregues i fins i tot el rei Agesilau d'Esparta va anar a Dascilios al front d'un contingent de mercenaris. També li van fer costat Mausol de Cària, Orontes d'Armènia, Autofradates de Lídia i Datames de Capadòcia i va tenir el llunyà suport del faraó Teos d'Egipte. A canvi del suport atenenc Ariobarzanes va donar a Atenes la ciutat de Sestos, que controlava l'entrada del Helespont, i que generalment havia estat aliada d'Atenes. Com agraiment Atenes va fer a Ariobarzanes ciutadà honorari.

El hivern del 363 aC els rebels foren derrotats. Ariobarzanes, traït pel seu propi fill Mitradates, fou empresonat a Susa i crucificat. El seu germanastre Artabazos II, fill de Farnabazos II i Apama, net per part de mare del rei Artaxerxes II de Pèrsia, fou nomenat sàtrapa.