[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antitank - Viquipèdia

Antitank

De Viquipèdia

Antitank
Informació bàsica
Lloc d'origen Vilafranca del Penedès, Barcelona, Països Catalans
Gènere Tecno
Punk
Anys en actiu 2005-
Discogràfica Bullanga Records


Antitank és un col·lectiu político-musical anònim de Tecno-punk en català. El seu repertori està format per versions de cançons molt conegudes pel públic alternatiu.
Les seves lletres destaquen per l'alt grau revindicatiu, la seva duresa i la violència explícita. Aquesta és la raó per la qual han estat acusats en diverses ocasions d'amenaces i d'enaltiment del terrorisme, especialment per mitjans de comunicació espanyols de tendència dretana i nacionalista. Per als espectacles en directe, els seus integrants usen disfresses i màscares per evitar ser identificats.

Taula de continguts

[edita] Problemes amb els mitjans

Diaris com La Razón o Libertad Digital donaren a conèixer Antitank gairebé tan de pressa com els mitjans de contra-informació, mitjançant articles en què s'acusava el grup d'enaltiment del terrorisme, amenaces, antipatriotisme, etc. També es va intentar engegar una campanya per a censurar els concerts del grup, com ja s'havia fet amb Soziedad Alkoholika i Fermin Muguruza. Això va propiciar que Antitank anunciés els seus concerts sota el nom d'ATK.

[edita] Gira de Presentació

Imatge:Bullangarevolucio06.gif
Cartell de la gira

El febrer de 2006 es presentà la gira Bullanga Revolució 2006, que havia de servir com a presentació per als grups Roig, els mateixos Antitank, així com per a la nova temporada d'Answer després de la seva etapa com a nn33. Es van fer els següents concerts:

[edita] Discografia

Per ara Antitank ha publicat dos CDs:

[edita] Antitank

Aquest CD, editat a finals de 2005 sota llicència Creative Commons, va ser distribuït a través de la xarxa i de locals i col·lectius de l'esquerra independentista, com Endavant i CAJEI.
Inclou set temes:

  • Terra Lliure: Aquesta cançó va ser un dels primers temes polèmics d'Antitank. A la seva lletra, es menciona Losantos, Pedro J. i la Campos. És una versió de "Blitzkrieg bop" del grup The Ramones. [1]
  • De vacances a l'Irak: Versió de la cançó de Dead Kennedys "Holiday in Cambodia".
  • Vint forats al clatell: Aquesta cançó és una versió de "20 eyes" del grup punk Misfits, sota Copyleft. En aquest tema va dirigit a Losantos. És potser dels temes que més polèmica ha aixecat. [2]
  • Déu no salvi al Rei: Aquest tema és una versió de "God Save the Queen" dels Sex Pistols, i és la causa de l'acusació d'injúries al Rei.
  • Matrimoni
  • KopKiller: versio de "Cop Killer" del grup body count
  • Suïcida

[edita] Bullanga Revolució 06

Portada del disc
Portada del disc

Aquest disc, també sota llicència Creative Commons, és el disc recopilatori amb temes de les tres formacions que participaren a la gira Bullanga Revolució 06: Roig, Answer i el col·lectiu de Dj's ATK. El preu de la entrada inclouïa aquest CD. Antitank participà amb aquests sis temes:

  • Zona Antifa
  • Guanyarem!: Cançó en la que s'enalteix la política d'Evo Morales, Hugo Chávez i Fidel Castro; és una versió de Beastie Boys, en concret de la cançó Fight for your right (To party).
  • Boadella: En aquest tema s'acusa al dramaturg de traïdor a Catalunya per la seva defensa d'Espanya i la creació del partit Ciutadans de Catalunya.
  • La nit ATK
  • Roig i orgullós
  • Spanish Bomb Versió del tema de The Clash que porta el mateix nom.

[edita] Articles sobre el grup

  1. [1]
  2. [2]

[edita] Enllaços externs

[edita] Rumors

  • S'apunta a l'experimentat Àlex Vendrell, ex-vocalista d'Inadaptats, com a vocalista d'Antitank.