[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Endavant - Viquipèdia

Endavant

De Viquipèdia

Manifestació l'Onze de Setembre de 2005
Manifestació l'Onze de Setembre de 2005

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) és una organització independentista i socialista. Defensa el desenvolupament d'una estratègia d'Unitat Popular amb altres organitzacions de l'esquerra independentista. Neix al juliol de 2000 a partir de persones provinents de la dissolució de la Plataforma per la Unitat d'Acció i d'altres organitzacions i col·lectius independentistes.

Ha prioritzat el treball amb moviments socials i en lluites de l'esquerra catalana com la lluita contra la precarietat laboral, ha participat en la Campanya contra Constitució Europea, arran del referèndum del febrer de 2005, criticant-ne aspectes socials pel seu caràcter neoliberal, i la manca de reconeixement dels drets nacionals catalans. Ha format part també de coordinadores com la Xarxa contra els Tancaments d'Empreses i la Precarietat, que agrupa sindicats i col·lectius d'esquerra.

Ha donat suport a les eleccions municipals a les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) i hi ha participat en diferents localitats. També dóna suport a Països Catalans Insubmisos, iniciativa independentista de desobediència civil.

Les principals mobilitzacions, igual que la resta de l'esquerra independentista, les ha convocat en diades com l'Onze de Setembre, el Nou d'Octubre, el 23 d'abril o el 25 d'Abril i el Primer de Maig. Edita la revista Tanyada.

En el referèndum del a Constitució europea va demanar el No en considerar que aquesta no reconeixia els drets nacionals dels Països Catalans i reforçava el procés de construcció europea des de posicions econòmiques de caire neoliberal. L'any 2006 es va oposar a les reformes dels estatuts d'autonomia del Principat de Catalunya, el País Valencià i les Illes en entrendre que no contemplaven el dret democràtic a l'autodeterminació i suposaven, al seu parer, continuar amb el model de l'estat de les autonomies sorgit del procés de reforma franquista. En aquest context va demanar el vot negatiu en el referèndum del Principat, al costat de la resta de forces independentistes.

Des de l'abril de 2007, impulsa conjuntament amb la resta de forces de l'Esquerra Independentista, com Maulets, la CAJEI o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència", que reclama la independència dels Països Catalans, coincidint amb el tercer centenari de la batalla d'Almansa que acabaria amb la pèrdua de les llibertats catalanes arran de la imposició dels decrets de Nova Planta.

[edita] Enllaços externs