[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xaloc (revista) - Viquipèdia

Xaloc (revista)

De Viquipèdia

Xaloc fou una revista bimensual en català publicada a ciutat de Mèxic del 1964 al 1981, una de les de més llarga durada editada per catalans de l'exili. Tenia un tiratge d'uns 700 exemplars. Fou fundada i dirigida per Ramon Fabregat i Arrufat, Vicenç Riera Llorca qui endemés era assesor de la secció de lletres i Joan Giménez Botey, encarregat de la secció d'arts plàstiques. De fet era la continuació de Pont Blau, que es va editar fins el 1963.

Recollia articles de crítica, ressenyes, assaigs, cròniques i informacions sobre la literatura, les arts plàstiques i la política a l'exili i a Catalunya. En foren principals col·laboradors Josep Carner, Manuel de Pedrolo, Avel·lí Artís-Gener, Pere Calders, Rafael Tasis, Vicenç Riera Llorca, Artur Bladé, Joan Colomines i Puig, Josep Maria Murià i Romaní, Miquel Ferrer Sanxis, Marià Roca, Pere Mas i Perera, Carles Pi-Sunyer, Albert Manent i Joan Triadú, entre molts més.

[edita] Enllaços externs


Publicacions històriques de Catalunya

AcraciaArielBandera del Poble CatalàCalendari Català¡Cu-Cut!Diari CatalàDiari La RamblaEl Correo CatalánEl Estado CatalánEl LlampEl MatíEl Noticiero UniversalEl ObreroEl Poble CatalàEl VaporFomentFora Grillons!La BatallaLa Campana de GràciaLa Corona de AragónLa Gaceta de CataluñaLa GrallaLa GramallaLa GrescaLa HumanitatLa Ilustració CatalanaLa Llumanera de Nova YorkLa NauLa Nostra RevistaLa PublicitatLa RenaixençaLa TrallaLa Veu del MontserratLes CircumstànciesLo Gay SaberLo RegionalistaLo SomatentLucha SocialL'Esquella de la TorratxaL'HoraL'idealL'OpinióMés CiutatNous HoritzonsPont Blau¿Por Qué?Quaderns d'EstudiQuaderns de l'exiliRessorgimentSolidaridad ObreraXaloc