[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nous Horitzons - Viquipèdia

Nous Horitzons

De Viquipèdia

Nous Horitzons fou una revista política i cultural trimestral escrita en català, fundada el 1960 amb el nom d'Horitzons i que el 1962 adoptà el nom actual, estretament relacionada amb el PSUC. Inicialment era clandestina, durant el franquisme la redacció era a Mèxic, a càrrec dels catalans exiliats. Els primers números s'editaren totalment a Mèxic, però a partir del número 9, les planxes per a la publicació es preparaven a França i després s'imprimien clandestinament a Catalunya fins que la revista fou legalitzada el 1977.

A Mèxic la dirigí Francesc Vicens i Giralt i, quan se'establí la redacció a Catalunya, Manuel Sacristán. Han estat col·laboradors de la revista en les seves diferents èpoques Rafael Vidiella i Franch, G. Aribau, Gregori López Raimundo, Pere Ardiaca, N. Pla, Manuel Sacristán, Jordi Solé Tura, Francesc Vallverdú i Canes, J. Sempere, Rafael Ribó, Manuel Vázquez Montalbán, Núria Sales, Joaquim Molas, Oriol Bohigas i Teresa Pàmies, entre d'altres. Ha tractat amb preferència temàtiques relacionades amb la realitat social catalana, i la qüestió nacional, per bé que cal destacar, també, les col·laboracions de crítica literària. A l'òptica marxista de la revista s'hi han afegit darrerament altres corrents intel·lectuals. El 1993 el PSUC i Iniciativa per Catalunya crearen la fundació Nous Horitzons, a la qual restà vinculada la revista.


Publicacions històriques de Catalunya

AcraciaArielBandera del Poble CatalàCalendari Català¡Cu-Cut!Diari CatalàDiari La RamblaEl Correo CatalánEl Estado CatalánEl LlampEl MatíEl Noticiero UniversalEl ObreroEl Poble CatalàEl VaporFomentFora Grillons!La BatallaLa Campana de GràciaLa Corona de AragónLa Gaceta de CataluñaLa GrallaLa GramallaLa GrescaLa HumanitatLa Ilustració CatalanaLa Llumanera de Nova YorkLa NauLa Nostra RevistaLa PublicitatLa RenaixençaLa TrallaLa Veu del MontserratLes CircumstànciesLo Gay SaberLo RegionalistaLo SomatentLucha SocialL'Esquella de la TorratxaL'HoraL'idealL'OpinióMés CiutatNous HoritzonsPont Blau¿Por Qué?Quaderns d'EstudiQuaderns de l'exiliRessorgimentSolidaridad ObreraXaloc