[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Tralla - Viquipèdia

La Tralla

De Viquipèdia

Primer exemplar de La Tralla, 1903
Primer exemplar de La Tralla, 1903

La Tralla fou un setmanari de caire catalanista radical que aparegué a Barcelona el 31 d'octubre de 1903 sota la direcció de Domènec Fornés, i com a redactors Marcel Riu, Josep Maria Folch i Torres i Pelegrí Llangort i Majoral. Va patir nombroses denúncies per la mordacitat dels seus acudits i articles i fou clausurat per les autoritats el 18 de gener de 1907. Va aparèixer amb el nom Metralla del 16 de febrer de 1907 a juliol del 1909. Novament clausurat, va tornar a sortir entre el 13 de maig de 1922 i l'11 de setembre de 1923, quan fou novament clausurada per ordre de Miguel Primo de Rivera.

Entre els nombrossíssims col·laboradors de la revista hi trobem, endemés Joan Mallos, Lluís Manau i Avellanet, Joan Llorenç, Vicenç Albert Ballester i Camps, Pelegrí Llangort, Agustí Pedret i Miró, Pere B. Tarragó, Joan Delclòs, Joan Jaumandreu, Vicenç Caldés i Atús, Eugeni Xammar i Puigventós, Pere Flo i Illes, Josep Fontcuberta, Josep Batista, J. Morera Soler, Joan B. Alsina, B. Matí i Julià, Miquel Balmas, R. Valls, Carles Costa, Rossend Llurba i Tost, Ramon Casals, Jaume Carbonell, Lluís Fàbrega Amat, Pere Salom i Morera, Casimir Giralt, J. López, Valentí Ventura, Maria Pellicer, A. Isart Bula, Joan B. Alemany i Borràs, Amfòs Sans i Rossell, Alexandre Bulart i Rialp, Pere Manén i Artés, i Lluís Tió.


Publicacions històriques de Catalunya

AcraciaArielBandera del Poble CatalàCalendari Català¡Cu-Cut!Diari CatalàDiari La RamblaEl Correo CatalánEl Estado CatalánEl LlampEl MatíEl Noticiero UniversalEl ObreroEl Poble CatalàEl VaporFomentFora Grillons!La BatallaLa Campana de GràciaLa Corona de AragónLa Gaceta de CataluñaLa GrallaLa GramallaLa GrescaLa HumanitatLa Ilustració CatalanaLa Llumanera de Nova YorkLa NauLa Nostra RevistaLa PublicitatLa RenaixençaLa TrallaLa Veu del MontserratLes CircumstànciesLo Gay SaberLo RegionalistaLo SomatentLucha SocialL'Esquella de la TorratxaL'HoraL'idealL'OpinióMés CiutatNous HoritzonsPont Blau¿Por Qué?Quaderns d'EstudiQuaderns de l'exiliRessorgimentSolidaridad ObreraXaloc