[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Via verda - Viquipèdia

Via verda

De Viquipèdia

Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús adaptats per ser utilitzats com a itineraris ciclistes, per fer a peu, o en general, per ser usats per vehicles no motoritzats.

Les vies verdes són itineraris ideals per recórrer en bicicleta, ja que normalment no està permesa la circulació de vehicles de motor i els pendents dels traçat són molt suaus.

A Catalunya trobem les següents vies verdes adaptades:

També anomenem via verda els connectors biològics [1] entre espais naturals, imprescindibles per tal que aquests no quedin aïllats.

Una de les vies verdes, dins l'àrea metropolitana de Barcelona, que està rebent moltes agressions com a conseqüència de l'increment desmesurat de la urbanització dels municipis i per les infraestructures viàries és la Via Verda de Sant Llorenç a Collserola[2].

Aquestes vies verdes, ecològiques, solen ser àrees de molt d'interès per poder consolidar les planes, espais lliures de tipus agrícola i boscos. Els espais naturals, aïllats, no contenen tots els valors ecològics necessaris. Hi ha molta relació entre el bosc i la plana, ja que moltes espècies animals viuen a cavall dels dos espais, tot cercant refugi en un, menjar en l'altre, i es relacionen amb d'altres espècies fent molt complex el territori del seu assentament.

[edita] Referències

  1. http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/espais_naturals/connexions_biologiques.jsp?ComponentID=68872&SourcePageID=5730#1
  2. http://www.viaverda.org

[edita] Enllaços externs