[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tutankamon - Viquipèdia

Tutankamon

De Viquipèdia

Màscara d'or de la mòmia de Tutankamon
Màscara d'or de la mòmia de Tutankamon

Tutankamon, fill hereu d'Akhenaton fou un faraó de l'Antic Egipte, va morir molt jove, hi ha qui creu, que afectat per l'espina bífida que patia, hi ha qui creu que assassinat pel seu educador que va ascendir a faraó després seu.

Howard Carter i el seu equip descobriren la seva tomba el 1922 a la Vall dels Reis. El seu sarcòfag és conegut per tenir una màscara molt ben tallada i decorada d'or.

[edita] Regnat

Coronat faraó, abandona el culta a Aton, que a partir de llavors es considerat heretgia i es reconcilià amb els sacerdots de Ammon. Va cambiar el seu nom per el de Tutankamon, restituint així el culta tradicional politeista i tornant el poder perdut. també retornà la capitalitat del imperi a la ciutat de Tebas.

El seu paper resultà ser mes important del que en un principi es pensà, i va ser un gran constructor que s'encarregaria de reparar els mals comesos per Akhenaton sobre els temples egipcis. Així, no es sorprenen el fet de que la majoria dels rostres de les estàtues de Ammon de aquesta època siguin les del propi Tutankamon.

Precedit per:
Smenkhkare
Faraó d'Egipte
Divuitena Dinastia d'Egipte
Succeït per:
Ay


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Tutankamon


Ull d'Horus Aquest article sobre l'Antic Egipte és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.