[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tebes (Egipte) - Viquipèdia

Tebes (Egipte)

De Viquipèdia

Tebes és el nom grec (Θήβαι, Thébai) d'una ciutat de l'antic Egipte, pertanyent al quart nomós de l'Alt Egipte. Correspon a l'antiga Waset, descrita per Homer com «la ciutat de les cent portes», pel gran nombre d'obertures de les seves muralles; més endavant fou anomenada pels àrabs Al-Uqsur, la Ciutat dels Palaus, pels seus edificis monumentals, que van prendre per palaus, al 3000 a.C

L'antiga Tebes, que s'estén per les modernes ciutats egípcies de Luxor i Karnak, a la dreta del Nil, fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979. Aquest bé cultural inclou també les necròpolis de la riba esquerra: la Vall dels Reis, la Vall de les Reines, el temple de Ramsès III a Madinet Habu, el Ramesseum (temple mortuori de Ramsès II), Deir al-Madinah (necròpoli d'artesans i treballadors), les Tombes dels Nobles, Malkatta (palau d'Amenhotep III) i els Colossos de Memnon, part del temple mortuori d'Amenhotep III.


Ull d'Horus Aquest article sobre l'Antic Egipte és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.