[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tractat de la Haia (1720) - Viquipèdia

Tractat de la Haia (1720)

De Viquipèdia

El Tractat de la Haia de 1720 és un tractat signat el 17 de febrer de 1720 a la ciutat neerlandesa de la Haia. Mitjançant la signatura d'aquest tractat es va posar fi a la Guerra de la Quàdruple Aliança entre Felip V d'Espanya i els Regnes de la Gran Bretanya i França, l'Imperi austríac i les Províncies Unides.

[edita] Tractat d'Utrecht

Felip V d'Espanya va ser confirmat rei d'Espanya pel Tractat d'Utrecht l'any 1713, possant així fi a la Guerra de Successió Espanyola. Mitjançant la signatura d'aquest tractat Felip va renunciar a les seves reclamacions sobre els territoris d'Itàlia i els Països Baixos.

Amb la intenció de recuperar aquests territoris l'any 1718 l'exèrcit espanyol va envair l'illa de Sicília, que en virtut del tractat d'Utrecht havia estat cedida al ducat de Savoia. En resposta a aquest agressió la Quàdruple Aliança entre la Gran Bretanya, França, Àustria i les Províncies Unides es van unir i van lluitar contra Espanya en l'anomenada Guerra de la Quàdruple Aliança.

[edita] Efectes del tractat

Per la signatura d'aquest tractat es posà fi a aquesta guerra i Felip V abandonà totalment les seves reclamancions sobre Itàlia, assegurant-se però que el Ducat de Parma seria succeït pel seu fill Carles (que posteriorment també seria rei de les Dues Sicílies i Espanya) a l'extinció de la dinastia Farnese, fet que va ocòrrer el 1731 a la mort d'Antoni I de Parma. En una altra disposició del Tractat, el duc Víctor Amadeu II de Savoia va acordar intercanviar Sicília per Sardenya amb l'Imperi austríac, per la qual cosa fou coronat rei de Sardenya.

Finalment Felip V va trencar el tractat l'any 1733 durant la Guerra de Successió Polonesa, quan les forces espanyoles van envair novament Sicília, sent reconegut Carles de Borbó nou rei del Regne de les Dues Sicílies el 1735.