[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Toyotomi Hideyoshi - Viquipèdia

Toyotomi Hideyoshi

De Viquipèdia

Cent aspectes de la lluna nº7, per Tsukioka Yoshitoshi: "La lluna a la muntanya d'Inaba" El jove Toyotomi Hideyoshi dirigeix un petit grup d'assaltants al castell d'Ibana
Cent aspectes de la lluna nº7, per Tsukioka Yoshitoshi: "La lluna a la muntanya d'Inaba" El jove Toyotomi Hideyoshi dirigeix un petit grup d'assaltants al castell d'Ibana

Toyotomi Hideyoshi(1536 o 1537-1598) successor d'Oda Nobunaga i unificador del Japó, és un dels personatges més decisius i carismàtics de la història d'aquest pais.

Fill de pagesos, en els seus inicis se'l motejava com a Saru (mico) degut a la seva lletjor i complexió petita. Gràcies al seu extraordinari enginy i a la seva personalitat alegre, va protagonitzar una impresionant escalada social des dels estrats més baixos fins a esdevenir el daimyo mes poderós del Japó. Aquest fet, va ser realment extraordinari en una rígida societat feudal que gairebé no permetia promocions significatives. També és conegut per ser el principal unificador del Japó (tot i que aquesta tasca va ser iniciada pel seu predecessor Oda Nobunaga i completada pel seu succesor Tokugawa Ieyasu).

En un intent d'ampliar els seus dominis a Corea, als Jurchens, la Xina de la Dinastia Ming i la India[1], va iniciar les Guerres Imjin, enviant un exèrcit de 150.000 soldats a la Península de Corea el 1587 i el 1597. L'utilització d'armes de foc, de les quals no disposava l'exercit coreà, en un principi va permetre ocupar amb gran facilitat gran part de la Península Coreana. Però la constant resistència de la població local provocà que finalment Toyotomi fos derrotat per les tropes de l'emperador Xinès Wanli i el fracàs absolut de les seves expedicions fora del Japó.

Després de la mort de Toyotomi Hideyoshi, el seu afeblit clan no aconseguí mantenir el poder en favor del seu fill Toyotomi Hideyori i Tokugawa Ieyasu prengué el poder després de la Batalla de Sekigahara iniciant-se així el llarg i estable Període Edo.

Toyotomi Hideyoshi, amant de la pompositat i la cultura, va deixar també un important llegat cultural com el Castell d'Osaka o la restricció de que només la casta guerrera (els samurai o bushi) podíen posseir armes.

[edita] Referències

  1. (anglès)Kenneth Swope, Beyond Turtleboats: Siege Accounts from Hideyoshi’s Second Invasion of Korea, 1597-1598 [1]