[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Taquicàrdia - Viquipèdia

Taquicàrdia

De Viquipèdia

Electrocardiograma amb un exemple de taquicàrdia ventricular
Electrocardiograma amb un exemple de taquicàrdia ventricular

La taquicàrdia és una alteració cardíaca que es caracteritza per la rapidesa exagerada de les contraccions del cor. Convencionalment hom parla de taquicàrdia quan en un adult les contraccions cardíaques són de 100 o més per minut. Normalment té un inici i un final gradual.

La taquicàrdia sinusal és comuna a la infància i és una reacció normal a diferents situacions fisiològiques o patològiques com la febre, ansietat, anèmia, hipoxèmia, hipotensió, exercici, tirotoxicosi, hipovolèmia, deshidratació, embolisme pulmonar, isquèmia miocàrdica, insuficiència cardíaca, processos inflamatoris o shock. Diverses substàncies com l'alcohol, la cafeïna, la marihuana, la cocaïna, l'heroïna, la morfina o la nicotina poden produir també taquicàrdia sinusal. També s'associa, en ocasions, de les emocions, dolor, i pensaments que tingui la persona. Si la taquicàrdia no és presenta amb ferqüència, pot ser solsament estrès, però si aquesta apareix tots els dies o diverses vegades al dia pot ser un símptoma d'alguna malaltia.

Persones que pateixen la taquicàrdia tenen una vida normal ja que no és una malaltia greu, encara que si escurça la vida del cor a causa de el seu major treball. És més comú en les dones que en els homes.

Es recomana descansar en el llit tombat i respirar profundament perquè disminueixi el ritme cardíac.