[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ansietat - Viquipèdia

Ansietat

De Viquipèdia

Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC   

L'ansietat és una reacció instintiva normal d'autoprotecció que es desencadena davant d'una situació de perill; estimula el nostre organisme impulsant la nostra capacitat d'esforç per lluitar o fugir. Quan l'ansietat ens bloqueja, som davant d'una ansietat patològica.

Per exemple, davant de les proves d'accés a la universitat un cert nivell d'ansietat és positiu: incita l'alumne a estudiar per anar més ben preparat, però si el nivell és excessiu, pot arribar a paralitzar-lo i la seva ment quedarà en blanc pel pànic que li produeix la situació.

Hi ha alteracions orgàniques que s'acompanyen de simptomatologia ansiosa, com per exemple l'hipertiroïdisme, l'asma, l'infart agut de miocardi, la malaltia de Parkinson, etc. També és present l'ansietat com a símptoma secundari en molts trastorns de la personalitat: les psicosis maniacodepressives, les depressions agitades, els trastorns dissociatius, els trastorns psicòtics, etc. L'ansietat és la patologia més comuna de les persones que acudeixen a l'atenció primària. El DSM-IV descriu els trastorns d'ansietat següents:

La crisi d'angoixa, en la qual la persona té una aparició sobtada i inesperada, sense causa justificada, de pànic. Sent terror i té por de tornar-se boja o de morir de cop i volta. La seva capacitat de raonar es paralitza. Acostuma a durar poc (no més d'una hora).

[edita] Enllaços externs


Psi Aquest article sobre psicologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, pots ajudar a la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.