[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Selecció espanyola de bàsquet - Viquipèdia

Selecció espanyola de bàsquet

De Viquipèdia

La Selecció espanyola de bàsquet és l'equip format per jugadors de ciutadania espanyola, que representen la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) a les competicions internacionals organitzades per la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) i el Comité Olímpic Internacional (COI): els Jocs Olímpics, el Campionat mundial de Bàsquet i l'Eurobàsquet, entre altres.

Taula de continguts

[edita] Selecció masculina

La Selecció espanyola és hui dia la tercera millor selecció del mon, segons el rànquing que el·labora la FIBA.[1]

La selecció espanyola es va formar, com equip nacional, en 1935, a fi de participar en el primer Campionat d'Europa de la història, el disputat a Ginebra l'estiu de 1935, i en el qual va assolir una històrica segona posició. El primer partit de la història de la selecció va ser un amistós disputat setmanes abans de l'Europeu, el 1935, en el qual es va enfrontar a la selecció de Portugal. L'èxit de l'Eurobasket va donar a la Selecció la possibilitat de participar en els Jocs Olímpics de Berlín de 1936, els primers en què va haver-hi competició de bàsquet. Espanya, subcampiona d'Europa, era una de les favorites a aconseguir medalla, però no va poder assistir als Jocs a causa de l'inici de la Guerra Civil espanyola dies abans de l'inici dels Jocs.

L'èxit més important a l'historia de la selecció espanyola va ser la victorià al Campionat Mundial de Bàsquet celebrat a Japó el 2006, guanyant la final (47-70).[2] Pocs dies després d'este triomf aconsegueix el Premi Príncep d'Astúries dels esports.

A més d'este campionat, la selecció va guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Los Ángeles al 1984, com també hi va aconseguir huit medalles al Eurobasket: sis de plata i dos de bronze, i als Jocs Mediterranis Espanya va guanyar la medalla d'or al 1955, la de plata al 1987 i la de bronze al 2005.

[edita] Selecció femenina

La secció femenina de la selecció espanyola no va aconseguir classificar-se per a mundials fins al Campionat mundial de bàsquet femení celebrat el 1994 a Austràlia, després de guanyar el Europeu de Perugia al 1993, però des de entonces no sols es va clasificar per als tres campionats següents, sino que també va aconseguir un vuitena posició al Campionat mundial de bàsquet femení de 1994 celebrat a Australia, i dues cinquenes posicions consecutives al Campionat d'Alemanya 1998 i Xina 2002. La secció femenina de la selecció espanyola ocupa el 5é lloc al rànquing de la FIBA.[3]

A més de l'or al campionat europeu de 1993, la selecció femenina va guanyar la medalla de plata a l'europeu del Campionat Europeu de Bàsquet Femení de 2007 i tres bronzes europeus consecutius al 2001, 2003 i 2005, com també un altre bronze als Jocs Mediterranis de 2005.

[edita] Altres seleccions

La Federació Espanyola de Bàsquet hi te, també, una Selecció Espanyola Sènior, a més de les seleccions com les "Sènior B", "sub-20", "sub-18", "sub-16" i "sub-15" (masculines i femenines). A la secció femenina, també hi ha una categoria més, la "sub-19".

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs