[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Portal:Sardana/Article del mes - Viquipèdia

Portal:Sardana/Article del mes

De Viquipèdia

Enric Ortí tocant l'estrena de la sardana Sempre un somriure el dia 30 de setembre de 2007
Enric Ortí tocant l'estrena de la sardana Sempre un somriure el dia 30 de setembre de 2007

Enric Ortí i Martin (Barcelona, 9 de març de 1966) és el primer tenora de la Cobla Jovenívola de Sabadell i compositor de sardanes. L'any 2006 va guanyar amb una àmplia majoria la divuitena edició del premi de La Sardana de l'Any amb Essència d'aplec.

[edita] Biografia

Als 8 anys s'inicià en l'aprenentatge musical al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona cursant solfeig i teoria, cant coral i harmonia. Estudià tenora amb els professors Emili Mas Oliver, Francesc Elias, Josep Colomer i Ricard Viladesau, saxòfon amb Adolf Ventas i flauta travessera amb Núria Taulé.

En la seva infància, Ortí va viure immers en un ambient familiar sardanista. El seu pare ballava a la colla Roure i el seu avi, també molt sardanista, va sentir per Ràdio Sabadell que es buscaven joves per fundar una cobla a Sabadell. Ortí es presentà i fou acceptat a l'edat de només 9 anys, per formar part de la Cobla Jovenívola de Sabadell, debutant en l'acte de presentació oficial de la cobla el 23 d'abril de 1976 al Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell, com a tenora solista, interpretant la sardana Ja bufem!, escrita especialment per aquesta ocasió pel mestre Josep Auferil i Costa.