[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Auferil i Costa - Viquipèdia

Josep Auferil i Costa

De Viquipèdia

Josep Auferil i Costa (Sabadell, Vallès Oriental, 16 de novembre de 1916 - 13 de febrer de 2006) fou intèrpret i professor de trompeta, contrabaix i flabiol, un dels compositors de sardanes més coneguts i populars. Fou un dels impulsors i director dels dos primers anys de vida de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

La seva activitat va ser durant molts anys decisiva en el desenvolupament de l'activitat sardanista a Sabadell, primer com a trompetista i director de la Cobla Sabadell, en la seva primera època daurada, i després engegant el projecte de la Cobla Jovenívola. També va formar part durant uns anys de la Cobla La Principal del Vallès.

De les seves més de 90 sardanes, amb un estil de sardanes senzilles, molt balladores i destinades als aplecs i al lluïment de la cobla, cal destacar Sardanes a Can Deu que l'any 1972 obtingué el Premi de la Sardana de l'Any i fou amplament interpretada en aplecs i ballades. De la seva dilatada producció tingueren una bona collida: L'Aplec de Sabadell, Ofrena a l'amic Saumoy, La nena i el nino, L'aplec de Santa Perpètua, L'Aplec de Cerdanyola, El bon ciutadà, Cant d'amor, Riallera Maria Teresa, El tremp d'en Jordi, Ofrena a Cornellà, Xerric, A les noies de Sabadell, Penya Barça, L'Aplec de Montblanc, Sardanes a Zurich, Calella triomfant, i les obres per a cobla: Ja sonem i Cants emotius.