[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santuari de Santa Maria Magdalena - Viquipèdia

Santuari de Santa Maria Magdalena

De Viquipèdia

Santuari de Novelda
Santuari de Novelda

38°24′30″N 0°47′34″W / 38.408423, -0.792668

El Santuari de Santa Maria Magdalena és un edifici religiós que es troba a Novelda, al Vinalopó Mitjà i va ser construït a partir d'un projecte traçat per l'enginyer novelder José Sala Sala, que va realitzar durant els seus estudis en Catalunya. L'estil de l'edificació és modernista català, i guarda una enorme semblança amb el Temple Expiatori de la Sagrada Família d'Antoni Gaudí. Té forma de pitxer, simbolitzant el pitxer que la Santa va portar de bàlsam a Jesús. Aquesta forma original és també única en el món.

La seva construcció, començada el 1918, va necessitar de tres fases (una d'elles de paralització), per donar per acabada l'obra el 1946. En la façana principal destaquen dues torres laterals de 25 m. d'altura culminades per una creu de pedra natural, que també es troba en la cúpula i sobre els arcs superiors de la façana. Els motius decoratius tenen antecedents en els estils medievals, barrocs i en la pròpia natura. Aquestes influències van dur a l'autor a combinar cudols del riu Vinalopó, manises policromades, rajoles rogenques, maçoneria, etc., que es reflecteixen per tot l'exterior de l'edifici.

L'interior del santuari està compost per una nau central rectangular amb dos espais laterals adossats; al fons, en el absis, es troba el cambril de Santa Maria Magdalena, patrona de Novelda, i darrere de l'altar es pot admirar un bell quadre atribuït a Gastón Castelló.