[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santa Cruz de Moya - Viquipèdia

Santa Cruz de Moya

De Viquipèdia

Santa Cruz de Moya
Escut de Santa Cruz de Moya Bandera de Santa Cruz de Moya
(En detall) (En detall)
Localització
Imatge:SantaCruzDeMoyaCuenca.png
Municipi de Castella - la Manxa
Estat
• Autonomia
• Província
Espanya
Castella - la Manxa
Província de Conca
Superfície 111,2 km²
Altitud 763 m
Població (2005)
  • Densitat
387 hab.
3,48 hab/km²
Coordenades nd
Sistema polític
Nuclis

4

Santa Cruz de Moya és un municipi de Castella - la Manxa a la província de Conca, dins de la comarca de la Serranía, que va pertànyer a l'antic regne de València. Té una gran extensió, gràcies a la qual limita amb la comarca del Racó d'Ademús pel nord i amb la dels Serrans pel sud, ambdós pertanyents al País Valencià, i amb els municipis de Manzaneruela, Graja de Campalvo i Moya, pertanyents a Conca, per l'oest, i amb Arcos de las Salinas, pertanyent a l'Aragó (Terol) per l'est.

Posseïx, a part del nucli principal de població, tres més: La Higueruela, La Olmeda i Las Rinconadas.

Prop de la població, per la carretera en direcció a Conca, es troba el Monument al Guerriller, on una escultura i una placa commemorativa homenatgen els guerrillers (maquis) que van lluitar contra la dictadura franquista i que van tenir una de les seues bases principals i la seua àrea d'actuació a les muntanyes i els boscos de la zona.


Bandera de Castella - la Manxa Aquest article sobre Castella - la Manxa és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.