[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Sánchez-Terán Hernández - Viquipèdia

Salvador Sánchez-Terán Hernández

De Viquipèdia

Salvador Sánchez-Terán
Ministre de Treball
Al càrrec
3 de maig de 1980 – 9 de setembre de 1980
Precedit per Rafael Calvo Ortega
Succeït per Félix Manuel Pérez Miyares
Ministre de Transports i Comunicacions
Al càrrec
28 de febrer de 1978 – 3 de maig de 1980
Precedit per José Lladó
Succeït per José Luis Álvarez Álvarez
Naixement 14 d'abril de 1934
Logronyo (La Rioja)
Partit polític UCD
Professió enginyer

Salvador Sánchez-Terán Hernández ( Logronyo, La Rioja 1934 ) és un enginyer i polític espanyol que fou diverses vegades ministre en els primers governs de la UCD.

[edita] Biografia

Va néixer el 14 d'abril de 1934 a la ciutat de Logronyo, ciutat on el seu pare es trobava per motius professionals. Va estudiar enginyeria de camins, canals i ports, lliceciant-se l'any 1958.

Inicià la seva activitat professional a l'empresa privada, però el 1959 fou contractat inicialment pel Ministeri de la Vivenda, esdevenint posteriorment cap del servei de planejament d'obres de la Direcció General de Carreteres. Entre 1970 i 1973 fou Director General de RENFE, i posteriorment Conseller de l'Institut Nacional d'Indústria (INI).

[edita] Activitat política

Membre de la Unió del Centre Democràtic (UCD), l'any 1973 fou nomenat Governador Civil de la província de Barcelona, càrrec que va ocupar fins l'abril de 1977. En les eleccions generals d'aquell any fou escollit diputat al Congrés per la província de Salamanca, en les eleccions generals de 1979 fou reescollit diputat. Després de les eleccions de 1977 fou nomenat assessor del president Adolfo Suárez, sent el delegat del Govern en les negociacions realitzades amb Josep Tarradellas per al restabliment de la Generalitat de Catalunya.

Secretari d'Organització de la UCD i membre del Comitè Executiu Nacional, el maig de 1978 fou nomenat Ministre de Transports i Comunicacions, càrrec que desenvolupà fins al final de la Legislatura Constituent, i el maig de 1980 Ministre de Treball, càrrec que desenvolupà fins el setembre del mateix any.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
José Lladó
Ministre de Transports i Comunicacions
19781980
Succeït per:
José Luis Álvarez Álvarez
Precedit per:
Rafael Calvo Ortega
Ministre de Treball
1980
Succeït per:
Félix Manuel Pérez Miyares