[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Félix Manuel Pérez Miyares - Viquipèdia

Félix Manuel Pérez Miyares

De Viquipèdia


Félix Manuel Pérez Miyares
Ministre de Treball
Al càrrec
9 de setembre de 1980 – 26 de febrer de 1981
Precedit per Salvador Sánchez-Terán
Succeït per Jesús Sancho Rof
Naixement 1936
Huelva (Andalusia)
Partit polític UCD
Professió advocat i professor universitari

Félix Manuel Pérez Miyares ( Huelva, Andalusia 1936 ) és un polític, advocat i professor universitari espanyol que fou Ministre de Treball entre 1980 i 1981.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 1936 a la ciutat de Huelva. Va estudiar dret a la Universitat de Sevilla, on s'especialitzà en dret del treball i dret sindical. Posteriorment amplià els seus estudis en sociologia, dret cooperatiu i criminologia, esdevenint així maeix advocat sindical l'any 1965. Interessat en la docència fou professor d'aquesta matèria a la Universitat de La Laguna.

[edita] Activitat política

Membre de la Unió del Centre Democràtic (UCD) i president d'aquest partit a Andalusia, en les eleccions generals de 1977 fou escollit diputat al Congrés per la província de Huelva, sent reescollit en les eleccions de 1979. Al setembre de 1980 fou nomenat Ministre de Treball en l'últim govern presidit per Adolfo Suárez. A l'ascens de Leopoldo Calvo-Sotelo a la presidència del Govern, el febrer de 1981, fou destituït del seu càrrec.

En l'etapa preautonòmica de la Junta d'Andalusia fou Conseller d'Agricultura i Pesca.

Després de la dissolució de la UCD s'integrà al Centre Democràtic i Social (CDS), amb el qual fou novament escollit diputat en les eleccions generals de 1986, en aquesta ocasió per la província de Jaén. Allunyat de la política activa, l'any 1998 fou nomenat pel Govern d'Espanya coordinador general[1] de les tasques de recuperació del riu Guadiamar, afluent del Guadalquivir, després del vessament tòxic sofert en l'anomenat Desastre d'Aznalcóllar.

[edita] Referències

  1. Doñana, un lodazal de problemas

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Salvador Sánchez-Terán
Ministre de Treball
19801981
Succeït per:
Jesús Sancho Rof
com a Ministre de Treball, Sanitat i Seguretat Social