[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rafael Calvo Ortega - Viquipèdia

Rafael Calvo Ortega

De Viquipèdia


Rafael Calvo Ortega
Ministre de Treball
Al càrrec
28 de febrer de 1978 – 3 de maig de 1980
Precedit per Manuel Jiménez de Parga
Succeït per Salvador Sánchez Terán
Naixement 26 d'agost de 1923
El Espinar (Castella i Lleó)
Partit polític UCD / CDS
Professió professor universitari

Rafael Calvo Ortega ( El Espinar, Castella i Lleó 1933 ) és un polític i professor universitari espanyol, que fou Ministre de Treball entre 1978 i 1980.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 26 d'agost de 1933 a la població de El Espinar, situada a la província de Segòvia. Va estudiar dret a la Universitat de Salamanca, i posteriorment es doctorà a la Universitat de Bolonya. Interessat en la docència ha estat professor de dret fiscal a la Universitat de Salamanca i catedràtic de dret financer a la Universitat Complutense de Madrid.

[edita] Activitat política

[edita] Política nacional

Membre de la Unió del Centre Democràtic (UCD), fou escollit senador al Senat en les eleccions generals de 1977 en representació de la província de Segòvia. En les eleccions generals de 1979 fou escollit diputat al Congrés en representació d'Astúries. El febrer de 1978 fou nomenat Ministre de Treball sota la presidència d'Adolfo Suárez, càrrec que desenvolupà fins el maig de 1980 i en el qual va veure la llum l'Estatut dels Treballadors.

Va ser candidat a la presidència del Govern d'Espanya pel Centre Democràtic i Social (CDS), partit del qual n'era el seu Secretari General, en les eleccions legistatives de 1993 en les quals el seu partit no va obtenir representació parlamentària.

[edita] Política europea

L'any 1987, amb l'entrada d'Espanya a la Comunitat Econòmica Europea (CEE), fou escollit eurodiputat al Parlament Europeu en representació del CDS, integrant-se en el grup Liberals, Demòcrates i Reformistes Europeus (ELDR). Fou reescollit eurodiputat en les eleccions europees de 1989, mantenint el seu escó fins l'any 1994.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Manuel Jiménez de Parga
Ministre de Treball
19781980
Succeït per:
Salvador Sánchez Terán