[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ruta dels Segadors - Viquipèdia

Ruta dels Segadors

De Viquipèdia

La Ruta dels Segadors és un camí molt antic de la Cerdanya, que travessa el Cadí pel pas dels Gosolans. Ha estat seguit des de temps ancestrals per traginers, sometents, bandolers, músics i contrabandistes.

Després de la seva fructífera estada a Gósol durant l'estiu de 1906, el pintor Pablo Picasso va marxar directament a París per aquesta ruta. Amb muls, travessà el Pas dels Gosolans i baixà per la vall de Ridolaina fins a Bellver de Cerdanya. D'aquí amb cotxe, es va traslladar a Puigcerdà i a Acs-dels-Tèrmas, on ja arribava el tren.

Els segadors de Gósol feien el camí a principis de juny i es llogaven en masos de la Cerdanya, comarca on segaven fins al coll de la Perxa i el Capcir. Iniciaven la feina a punta de dia i l'acabaven quan el sol es ponia, tot i que s'aturaven per menjar, beure i fer la migdiada. Anaven en colles, que rivalitzaven entre elles, amb un cap que els comandava. Els homes no es canviaven mai la camisa, i qui al final de l'estiu la duia més esparracada i suada rebia un premi pel seu esforç.