[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Ruta dels Segadors - Viquipèdia

Discussió:Ruta dels Segadors

De Viquipèdia

He tret el text en primera persona d'avall per contituir un manual d'instruccions enlloc d'un article enciclopèdic. Llull 07:40 13 mar, 2005 (UTC)


Aquesta ruta és la més fàcil per travessar el Cadí tant en un sentit com en l'altre, ja que en cap moment deixarem de trepitjar un camí marcat i senyalitzat. Seguim les franges de pintura blanca i vermella del GR-107 o Camí dels Bons Homes (també GR-150), sortim de Gósol pel carrer de la Cerdanya en direcció a Font Terrers per entrar al Parc Natural del Cadí-Moixeró per la coma de Cerneres i girar a la dreta fins al Colell. Aquí enllacem amb el PR-C-124, que prové de Saldes vorejant el Pedraforca sota la paret nord. Continuem fins a les Bassotes, on deixem el GR-107 a la dreta per enlairar-nos en llaçades cap al prat Socarrat, amb vistes excel·lents del Pedraforca, la serra d'Ensija i la fageda de Gresolet, i atenyenm la serra Pedregosa. Estrictament pel PR-C-124 (franges blanques i grogues), creuem la coma dels Cortils, passem a propde la font Tordera i arribem al pas dels Gosolans (2410 m).

Si volem, podem pujar al proper Comabona (2547 m), a 30 minuts, amb un gran panorama per totes bandes, seguint per la carena les traces del GR-150-1

La davallada al prat d'Aguiló, ja en vessant cerdà, és forta i ràpida per una tartera. Al prat tenim el Refugi Cèsar August Torras, guardat a l'estiu i alguns caps de setmana, amb servei llavors de begudes i menjador.

Continuem per la pista d'accès fins al coll de l'Home Mort, on ens desviem a la dreta per baixar a les profunditats de la Baga de Ridolaina, dins una pineda frondosa. Després travessem dos torrents i arribem al cortal de l'Oriol i la font de l'Orri. Una drecera ens duu a les planes d'Hereus i una altra al pla de Nas, des d'on sortim del Parc Natural del Cadí-Moixeró i baixem a les envistes d'Olià per enllaçar amb el GR-150. Girem a la dreta (franges blanques i vermelles) i ens dirigim a Pi i Talló travessant la plana de la Batllia. De Talló a Bellver de Cerdanya, de nou pel GR-107, hi ha menys d'un quilòmetre. L'horari del recorregut, és d'unes 7-8 hores. També el podem fer començant per Bellver de Cerdanya, però caldrà incrementar aquest horari i en una hora més, ja que, en aquest sentit, tant el desnivell com l'ascensió al pas dels Gosolans són més accentuats.