[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rolf-Dieter Müller - Viquipèdia

Rolf-Dieter Müller

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Rolf-Dieter Müller va néixer el 1948 en Braunschweig. Va estudiar història, ciències polítiques i pedagogia en Braunschweig i Magúncia. Des de 1999 és Director de l'Institut d'Investigacions Científiques d'Història Militar (MGFA) de Bundeswehr a Potsdam.

[edita] Biografia

Des de 1979 és membre del MGFA (Institut d'Investigacions d'Història Militar de Potsdam), responsable del grup de treball del volum final de la sèrie de manuals acadèmics "Das Deutsche Reich und der Zweite Weltkrieg" (El Reich alemany i la II Guerra Mundial).

1981 Obté el doctorat en la Universitat de Mainz amb la tesi: Das Tor zur Weltmacht. Die Bedeutung der Sowjetunion für die deutsche Wirtschafts- und Rüstungspolitik zwischen donin Weltkriegen. (La sortida al poder mundial. La importància de la Unión Sovietica para l'economia alemanya i la política de defensa entre les dues Guerres Mundials).

1990 Rolf-Dieter Müller i Rudibert Kunz, en la seva obra «Giftgas gegen Abd el Krim. Deutschland, Spanien und der Gaskrieg in Spanisch-Marokko 1922-1927» («Gas verinós contra Abd-el-Krim. Alemanya, Espanya i la Guerra del gas en l'El Marroc espanyol 1922-1927 ») va treure a la llum els bombardejos amb armes químiques realitzats per l'exercito espanyol en la zona del Rif, més tard María Rosa de Madariaga ha tractat aquest tema sobre la base d'investigacions realitzades en els arxius militars espanyols sent ja un fet històricament provat que Espanya va utilitzar gasos tòxics, particularment la iperita, el fosgeno i la cloropicrina, contra la resistència rifeña encapçalada per Muhammad ibn Abd al-Karim al-Khattabi conegut per Abd-el-Krim. Molts rifeños, el nombre dels quals és difícil determinar, van ser greument ferits o van morir, inclòs dones i nens, a causa dels bombardejos amb gasos tòxics. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en el 2005 va dur al Congrés dels Diputats de l'estat espanyol una Proposició no de Llei de reconeixement de responsabilitats de l'Estat espanyol i reparació de danys així com el Grup Parlamentari Entesa Catalana de Progrés (GPECP) també va reaccionar introduint una Esmena en el Senat espanyol a favor de qui han patit persecució o violència.

1999 Tesi posdoctoral en la Universitat de Munster sobre el tema: Albert Speer und die deutsche Rüstungspolitik im totalen Krieg. (Albert Speer, la política de defensa Alemanya en la guerra total).

2001 S'incorpora com professor honorari a la Universitat Humboldt de Berlin.

Des de 2004 dirigeix els treballs sobre "Das Deutsche Reich und der Zweite Weltkrieg" (El Reich alemany i la segona Gerra Mundial).

2008 Breu descripció dels seus projectes actuals:

  • A) El col·lapse de la vida econòmica i el començament de la reconstrucció en 1945
  • B) Història i significat de la II Guerra Mundial.
  • C) El significat militar de Dresden en les fases finals de la Segona Guerra Mundial.

[edita] Obres

  • Die Wehrmacht. Mythos und Realität. München/ 1999 (Hrsg. gemeinsam mit Hans-Erich Volkmann)
  • Der Manager der Kriegswirtschaft. Hans Kehrl: Ein Unternehmer in der Politik donis Dritten Reiches. Essen 1999.
  • Beiträge in Dónes Deutsche Reich und der Zweite Weltkrieg, Bd. 4, 5/1, 5/2.
  • Der Bombenkrieg 1939-1945. Berlin 2004 (La mort caia del cel, Barcelona 2008)
  • Der Zweite Weltkrieg 1939-1945. Stuttgart 2004.
  • Der letzte deutsche Krieg 1939-1945. Stuttgart 2005.
  • An der Seite der Wehrmacht. Hitlers ausländische Helfer beim "Kreuzzug gegen donin Bolschewismus" 1941-1945. Berlin 2007.

[edita] Enllaços externs