[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Entesa Catalana de Progrés - Viquipèdia

Entesa Catalana de Progrés

De Viquipèdia

L'Entesa Catalana de Progrés (ECP) és un grup parlamentari del Senat espanyol format per una coalició de partits catalans d'esquerres: El Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa.

Aquests partits es van presentar en coalició a les eleccions generals de l'any 2000, i va obtenir l'escó per als representants:

La coalició es va repetir a les eleccions generals espanyoles de 2004, i aquest cop va obtenir els 12 representants al Senat de la coalició:

Va repetir novament a les eleccions generals espanyoles de 2008 amb el mateix resultat. Els 12 representants són:

ECP és el tercer Grup Parlamentari al Senat per nombre de Senadors, darrere del Grup Popular i del Grup Socialista, sent el grup nacionalista amb més Senadors electes. El Grup està format per 16 Senadors i Senadores, 10 del PSC, 4 d'ERC, 1 d'ICV i 1 d'EUiA.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre política és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.