[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Remugant - Viquipèdia

Remugant

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Remugants
Una vaca (Bos taurus)
Una vaca (Bos taurus)
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Clade: Cetartiodactyla
Clade: Cetruminantia
Subordre: Ruminantia
Famílies

Antilocapridae
Bovidae
Cervidae
Giraffidae
Moschidae
Tragulidae

Els remugants (Ruminantia) són un subordre de mamífers que es caracteritzen per digerir l'aliment en dues etapes, en la primera de les quals mengen l'aliment cru i el regurgiten en una forma semidigerida anomenada bol, i que després remuguen (masteguen per segona vegada) per tal de digerir el bol. És a dir, els remugants primer pasturen els vegetals activament i després, pausadament, els digereixen.

L'estómac o aparell digestiu dels remugants està dividit en quatre cavitats: el rumen, el reticle, el llibret i el quall o estómac real.

Al rumen i al reticle, que conformen un sol compartiment, el menjar es barreja amb saliva i se separa entre capes de sòlid (que formarà el bol) i líquid. La fibra (especialment cel·lulosa) és despolimeritzada a glucosa gràcies a l'acció de microorganismes (bacteris, protozous i fongs) anaeròbics i passa al llibret, on després de continuar la digestió passa al quall, on la digestió és similar a la dels monogàstrics, i posteriorment als intestins, on s'absorbeixen els nutrients.

Dins dels animals que remuguen s'inclouen, entre d'altres, els bovins, els ovins, els caprins, els giràfids i els camèlids. La majoria dels cetartiodàctils remugants conformen, precisament, el subordre dels remugants (Ruminantia), excepte els camèlids (camells i llames), que són tilòpodes (Tylopoda).

[edita] Enllaços externs