Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ramen - Viquip??dia

Ramen

De Viquip??dia

Sh??yu Ramen (T??quio)
Sh??yu Ramen (T??quio)

El ramen (????????????; pronunciat aproximadament [??a??me??] [??a??me??] (?)) ??s una sopa de fideus japonesa. Es creu que ??s la versi?? japonesa de la sopa de fideus xinesa la mian (??????).

B??sicament s??n fideus bullits en aigua, servits en un plat de sopa, per ser coberts amb alguna varietat de gu (???). Molt diferent era el plat original xin??s, la mian, que semblava una mica m??s a l'espagueti i es servia sol amb salsa. El ramen s'ha integrat amb tanta for??a dins la gastronomia japonesa que a Taiwan se'l considera un producte netament japon??s.

S'acostuma a menjar en establiments de menjar r??pid, en parades ambulants o a casa, sent un dels aliments m??s barats que poden aconseguir-se.

Taula de continguts

[edita] Ingredients

Els ingredients m??s importants del ramen s??n: men (???) (fideu), sopa i gu (cobertura).

[edita] Fideu

El fideu es crea b??sicament amb farina de blat, aigua, sal i kansui. El kansui ??s aigua que cont?? altes concentracions de carbonat de potassi, carbonat de sodi i una lleugera quantitat d'??cid fosf??ric. Fa que el ramen agafi un color groguenc. Alguns cops s'utilitza ou en comptes de kansui.

[edita] Sopa

Tot i que molts consideren que el m??s important del ramen ??s el tipus de fideu, la manera m??s f??cil de diferenciar les variants ??s per la sopa all?? on la pasta es diposita. Les m??s caracter??stiques es descriuen aqu??:

  • Sh??yu (??????)???(lit: Salsa de soja): Considerat la m??s japonesa. Es composa de pollastre, on s'afegeix un parell de cullerades d'espesa salsa de soja un cop servida. Tradicionalment s'afegeix despr??s rayu (?????????) (extracte de pebrot vermell amb oli de s??sam).
  • Tonkotsu (??????) (lit: ossos de Porc): La sopa est?? principalment basada en porc, t?? for??a cos i contingut en greix. El brou generalment ??s de color blanc. Originari del nord Kyushu.
  • Miso (??????): Creat a Sapporo el 1955. Es cuina generalment a base de pollastre, i es barreja amb alguna varietat de miso quan es serveix. A Kanto ??s com?? afegir-hi una cullerada de mantega.
  • Shio (???) (lit: sal) : La m??s simple de totes les varietats, i en la que es veu de manera m??s clara la influ??ncia xinesa. Es considera molt popular a Hokkaido. La sopa ??s transparent i el seu sabor ??s m??s directe.

D'aquestes es despr??n una varietat major, encara que generalment l'??nica difer??ncia ??s el que s'empra com a cobertura.

[edita] Gu (???)

En realitat gaireb?? qualsevol cosa pot servir-se com a cobertura, i bona part de les vegades es deixa a la discreci?? del client.

Les opcions m??s comunes s??n ous bullits menma o shinachiku (?????????) (adobament de tronc de bamb?? molt jove]], nori, wakame, rodanxes de porc rostizat chash?? (?????? o ??????), negi (ceballot), naruto kamabuko i ??ltimament kimuchi i verdures bullides.

[edita] Vegeu tamb??

  • Fideu

[edita] Enlla??os externs


A Wikimedia Commons hi ha contingut multim??dia relatiu a:
Ramen