[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona - Viquipèdia

Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona

De Viquipèdia

OCAB
OCAB

L'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona (OCAB) fou fundada per Pepita Sellés l'any 1949. Actualment Pepita Perelló n'és la Directora.

L'Orquestra ha realitzat actuacions arreu de Catalunya, d'Espanya i ha fet diverses sortides a l'estranger (França, Portugal, Alemanya, Suïssa, Rússia,...). L’agost de 1986, a la ciutat alemanya de Bensheim, els amfitrions entregaren a Pepita Perelló la primera ensenya d’or de la Federació Internacional, que s’atorga a personalitats de fora del país. El desembre del mateix any, l’OCAB fou invitada pel Parlament Europeu i actuà a la Sala ‘Josephine’ del Palau de l’Orangerie d’Estrasburg. El setembre de 1993 va fer un recorregut artístic per la CEI, concretament a la regió de l’Altai, a la Sibèria. Dels diversos concerts interpretats, la TV estatal russa en va enregistrar alguns per retransmetre’ls diferits a totes les repúbliques d’aquella comunitat.


Taula de continguts

[edita] Enregistraments

L’OCAB ha enregistrat un disc i tres CDs, els anys 1994, 1996 i 2000. Aquest últim, que correspon a la commemoració del 50è Aniversari de l’Orquestra, fou enregistrat en directe per Catalunya Música.


[edita] Altres formacions musicals

[edita] AD LIBITUM - Orquestra d'Acordions de l'OCAB

L'any 1986, Pepita Perelló i Sellés va fundar la que aleshores es va anomenar “JOVE ORQUESTRA D’ACORDIONISTES DE L’OCAB”. Aquesta jove formació era la realització d’una Orquestra paral·lela, ensenyada i preparada, que assegurés la continuïtat de la OCAB.

Des de l'any 2005, l’Orquestra ha pres una volada diferent, en la qual hi tenen cabuda totes les edats. Per aquesta raó ha passat a dir-se “AD LIBITUM” – Orquestra d’Acordions de l’OCAB.

[edita] Camerata de l'OCAB

La Camerata de l'OCAB és un Quintet d'acordionistes nascut de l'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona l'any 2004. Actualment està integrat per Jesús Otero (acordió I), Pepita Vilasís (acordió II), Irina Vilasís (acordió III), Kaloyan Kumanov (acordió IV) y Susana Tapia (acordió baix), tots ells membres de l'OCAB.

Pel que fa al seu repertori, comprèn des d’obres de caire popular fins a les obres dels grans compositors clàssics.

[edita] Enllaços externs

Youtube: Accordéon Rusticana (enregistrat en directe el 25/10/2007)

Youtube: Libertango (enregistrat en directe el 25/10/2007)


[edita] Referències

Web de l'OCAB